Fallas

GALERÍA| El cuadro oficial de Laura Mengó, Fallera Mayor de Valencia 2023

Publicado

en

Fotos: JCF/Fotofilmax

Vuelta a la actividad fallera con uno de los momentos más esperados, la entrega del cuadro oficial de la Fallera Mayor de Valencia 2023, Laura Mengó. La obra de Marina Puche, ya luce en la galería de las máximas representantes de nuestra fiesta.

Además, también han llegado al Museo del Artista Fallero los ninots indultats pertenecientes a las comisiones de Almirante Cadarso y L’Antiga de Campanar.

En el acto, la Fallera Mayor de Valencia ha pronunciado unas bonitas palabras de felicidad en los últimos días de su reinado:

Discurso de Laura Mengó, Fallera Mayor de Valencia

Vull començar dient que no puc estar més feliç i no puc sentir-me més afortunada, ja que un any després torne a estar en este acte tan faller i únic.

L’any passat ho vaig fer com a Fallera Major de la meua falla, L’Antiga i vaig tindre l’honor de portar al seu merescut lloc al Ninot Indultat 2022. Un somni i una gran alegria que vaig viure en primera persona.

Hui, de nou, torne al Museu Faller, esta vegada com a Fallera Major de València, al costat de Paula i les Corts d’Honor, i em dirigisc a vosaltres, en aquest lliurament dels Ninots Indultats 2023 al Museu Faller, aplaudint de cor a les comissions guanyadores, a la meua estimada falla L’Antiga i als amics de la Falla Almirall Cadarso, i com no als artistes fallers Carlos Carsí i Enric Ginestar.

El cierre de un ciclo

Hui es tanca el cicle d’unes obres d’art molt especials, modelades amb el cor i l’art dels seus creadors, contenint la més pura essència fallera.

Ninots destinats a ser visitats per milers de persones i acabar convertits en cendres en la nit de la Cremà.

Estes dos meravelles per mèrit propi s’han guanyat l’indult del foc, l’indult popular que les fa mereixedores de perdurar per sempre i passar a formar part d’este museu tan nostre, ple de tradició, cultura i sentiment faller.

Gràcies a Carlos Carsí i Enric Ginestar pel vostre saber fer, per la qualitat que demostreu en el vostre ofici, i com no a les comissions guanyadores, L’Antiga i Almirall per la seua aposta i esforç per a engrandir la nostra benvolguda festa. Un esforç per part d’artistes i comissions amb una merescuda recompensa, que podrem gaudir tots els valencians i valencianes, falleres i fallers i visitants per sempre.

També vull expressar el meu sincer agraïment a Marina Puche. Estic feliç que haja sigut ella l’encarregada de pintar este quadre oficial, el que, com a Fallera Major de València, hui passa a formar part del museu faller. És un honor per a mi que este treball de Marina, una gran artista i referent en el meu benvolgut barri de Campanar, s’unisca a la galeria d’il·lustres Falleres Majors de València. En ell, sense dubte, ha quedat reflectit un meravellós any. Un somni fet d’una meravellosa realitat.

El cuadro oficial de Laura Mengó:

cuadro oficial Laura Mengó

Fotos: ARMANDO ROMERO-JCF

Click para comentar
Salir de la versión móvil