Síguenos

Valencia

Archivada la causa contra Pere Fuset por el fraccionamiento de contratos en el Ayuntamiento de Valencia

Publicado

en

Pere Fuset

El Juzgado de Instrucción número dos de Valencia ha archivado este viernes la causa abierta en la que se investigaba un supuesto fraccionamiento de contratos en la Concejalía de Cultura Festiva del Ayuntamiento de la misma ciudad durante la etapa del edil Pere Fuset.

Así lo ha dado a conocer el propio concejal a través de un comunicado, quien ha celebrado que, «después de cuatro años de una discreción basada en el respeto y la confianza en la justicia» ya puede anunciar «con satisfacción el archivo -a propuesta de la misma Fiscalía- de la causa».

Este es el comunicado íntegro de Pere Fuset:

Després de 4 anys d’una discreció basada en el respecte i la confiança en la justícia hui puc comunicar amb satisfacció l’arxiu – a proposta de mateixa Fiscalia – de la causa seguida pel Jutjat N2 de València. Una investigació sobre contractacions festives iniciada fa 4 anys per les denúncies sistemàtiques d’un conegut assessor del Grup Municipal Popular que, com en ocasions anteriors, ha acabat de l’única manera factible: arxivada sense cap indici de delictes que senzillament mai van existir.

Amb esta última causa són almenys 5 – si no en són més – les investigacions judicials arxivades en relació a una reiteradament descartada “prevaricació” i que abasten la pràctica totalitat de la meua etapa al capdavant de la Regidoria de Cultura Festiva en l’Ajuntament de València. Una etapa viscuda amb estima i passió per València i les seues festes i una ja més que investigada honradesa. Els mateixos valors amb què continue exercint el servici públic responent a la confiança i l’encàrrec democràtic de la ciutadania.

Després d’esforçar-me amb un silenci prudent durant 4 anys especialment durs resulta imprescindible subratllar hui novament ha quedat acreditat que vaig actuar sempre amb tots els visos de legalitat oportuns i la plena confiança en el bon treball del personal de cultura festiva. Un servici que, amb esforç i dedicació dignes de destacar, hagué de superar i millorar progressivament inèrcies del passat que feien perillar fins i tot la mateixa celebració de les festes de València.

Resulta així especialment cru que haja estat des del Partit Popular que sistemàticament s’iniciaren accions penals malintencionades a propòsit d’una actuació administrativa que durant 24 anys mai es preocupà en millorar com si s’ha tractat de fer després. La seua actuació al govern va convertir la gestió festiva en una cadira elèctrica amb què han tractat d’electrocutar després des de l’oposició.

És davant este nou just final que vull agrair el treball sacrificat de les persones que em van acompanyar al servici de cultura festiva per rellançar les festes com una gran oportunitat social, cultural i econòmica per a València i buscar una millora administrativa continua esforçant-se a preparar procediments en molts casos sense cap precedent anterior.

Igualment vull explicitar la meua total solidaritat a aquelles persones que també han patit el dolor generat per unes denúncies que – buscant el meu total desgast polític, psicològic i personal – han afectat també injustament altres trajectòries personals i professionals.

Així, a banda d’agrair la confiança de l’alcalde Joan Ribó i dels meus companys i companyes de coalició i de govern, així com reconèixer la gran professionalitat de la meua advocada, vull agrair també el suport moral de tota eixa gent que – fins i tot des de la discrepància ideològica o política – sempre va expressar-me amb afecte i respecte la plena confiança en la meua innocència.

Des del total respecte als mitjans de comunicació vull reivindicar també la justa atenció a este nou sobreseïment, el cinqué d’una inexistent prevaricació – després de 4 anys on per respecte a la justícia vaig guardar un prudent silenci sobre allò que era objecte d’investigació. Però sobretot, amb un nou arxivament de denúncies de motivació política, vull convidar al Partit Popular a abandonar una estratègia inútil i assetjadora que tants recursos públics ha malbaratat i que tant de desgast i dolor gratuït ha generat amb l’única intencionalitat d’enfangar l’opinió pública amb el pensament erroni que “tots són iguals”.

Des d’una resiliència ja més que exercitada, amb humilitat però també amb la satisfacció perquè una vegada més s’haja fet justícia, reitere la meua voluntat de seguir treballant per València confiant en això ja popular que “Açò també passarà” i que feliçment ja està passant.

Advertisement
Click para comentar

Tienes que estar registrado para comentar Acceder

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Valencia

Nuevo pico de covid en la Comunitat: 20 muertes y 4.812 contagios

Publicado

en

contagios en la comunitat
Una pareja pasea por una playa en Benidorm (Alicante). Archivo

Valéncia, 24 jun (OFFICIAL PRESS/EFE).-La Conselleria de Sanidad Universal y Salud Pública ha notificado 20 fallecidos y 4.812 nuevos casos de coronavirus en la Comunitat Valenciana confirmados por prueba PCR o a través de test de antígenos.

Aumento considerable de casos

Estas cifras suponen 10 fallecidos y 959 casos más que los registrados el pasado martes, último día en el que la Conselleria de Sanidad actualizó las estadísticas de la covid-19 en las tres provincias valencianas.

Los nuevos casos por provincias son 509 en Castellón (179.235 en total), 1.425 en Alicante (501.770 en total) y 2.878 en Valencia (782.824 en total).

De los 4.812 nuevos, 2.085 corresponden a personas mayores de 60 años, con una distribución provincia de 258 en la provincia de Castellón, 686 en la de Alicante y 1.141 en la de Valencia, han informado fuentes de la Conselleria de Sanidad Universal.

Los hospitales valencianos, con datos de ayer jueves, tienen 702 personas ingresadas, 37 de ellas en la UCI: 95 en la provincia de Castellón, 4 en UCI; 244 en la provincia de Alicante, 20 de ellas en la UCI; y 363 en la provincia de Valencia, 13 en UCI.

El doble de muertes por covid

Se han notificado 20 fallecimientos por coronavirus desde la última actualización, todos con fecha de defunción en los últimos 15 días. Se trata de 7 mujeres, de entre 80 y 97 años, y 13 hombres, de entre 36 y 99 años.

El total de decesos desde el inicio de la pandemia asciende a 9.516: 1.121 en la provincia de Castellón, 3.614 en la de Alicante y 4.781 en la de Valencia.

Continuar leyendo