Síguenos

Fallas

GALERÍA| Así ha sido la proclamación de las Falleras Mayores de València

Publicado

en

Proclamación de las Falleras Mayores de València
Fotos: Toni Cortés

Este miércoles se ha celebrado la proclamación de las Falleras Mayores de València en el hemiciclo municipal, se trata de su primera puesta en escena en uno de los actos más solemnes y emotivos para las nuevas representantes.

Laura Mengó y Paula Nieto  han pronunciado su primer discurso en público tras ser recibidas con todos los honores.

Así ha sido el discurso de la Fallera Mayor Infantil de València, Paula Nieto

Bona vesprada a totes i a tots

 

Quan una xiqueta fallera somnia amb este moment sempre pensa que és això, només un somni, però de vegades els somnis es compleixen, el meu i el d’altres 25 xiquetes i dones especials i meravelloses…

 

Per a mi és tot un privilegi i responsabilitat estar hui ací, envoltada de tots els valencians i valencianes…i fer-ho a més, com a fallera major infantil de València, és un orgull inexplicable.

 

En primer lloc, volia donar les gràcies al jurat per haver-me donat l’honor, junt amb la meua cort, de representar a tots els xiquets i xiquetes falleres… Volem fer-vos una promesa… disfrutar d’enguany i ser sempre 13. Anem a fer-ho molt bé perquè vosaltres i València estigueu orgullosos de nosaltres.

 

En aquests moments, tan importants en la meua vida fallera, no puc deixar de recordar tot el viscut amb la meua comissió Azcàrraga-Ferran el Catòlic i també al meu sector i agrupació, Botànic-La Petxina. Gràcies pel vostre afecte i per ajudar-me a aconseguir el meu somni, però sobretot per ser part de la fallera que hui soc. I gràcies també a la meua família per haver-me inculcat l’amor per aquesta festa. Soc molt afortunada de ser valenciana i fallera.

 

I a la meua Cort d’Honor… Espere que estigueu tan orgulloses de mi com ja ho estic de totes vosaltres.

 

Vera, Daniela, Lara, Carla, Dani, Maria Elena, Paula, Olympia, Sofia, Ela, Beatriz i Maria, estic segura que gaudirem d’un any meravellós, junt amb les nostres famílies, som un gran equip i més encara amb Laura i la seua Cort.

 

Nosaltres, els xiquets i xiquetes valencianes, som la il·lusió, som el present i som el futur de la nostra festa, però sempre de la mà dels nostres majors… perquè si hi ha un gran patrimoni, eixe és el sentiment faller que heretem dels nostres…

 

I al món faller, espere que siga un any molt bonic i per això vos necessite, vull que gaudim totes i tots junts de la nostra gran festa, les Falles.

 

Visquen les Falles i Visca València!!!

Así ha sido el discurso de la Fallera Mayor de València, Laura Mengó

Bona vesprada, il·lustríssim alcalde de València, president i Directiva de Junta Central Fallera, altres autoritats, Belleses del Foc d’Alacant, Reines de les Festes de Castelló, Nerea, Carmen i Corts d’Honor, falleres i fallers.

 

Esta és la primera vegada que estos tretze cors es dirigeixen a València a través d’una sola veu, 13 cors que des del dia 30 de setembre bateguen a un mateix ritme, el de la cardioversió valenciana.

 

Per començar, en nom de totes, volem agrair l’aposta personal de les set persones que han conformat el nostre jurat i que s’han convertit en part essencial d’aquest procés. Gràcies per ser exemple d’humanitat, valentia, generositat i empatia.

 

També recordar a les 60 meravelloses companyes que han gaudit durant aquest mes al nostre costat i han sigut exemple d’entrega, il·lusió i valenciania, però també d’amistat i bondat, demostrant tanta estima per totes nosaltres.

 

Tinc el plaer i la responsabilitat de representar esta extraordinària ciutat formada per grans persones. Estic segura que junt amb estes dones compromeses i a l’equip que forma Junta Central Fallera, farem encara més gran la nostra festa.

 

És el moment de tornar a València tot el que durant tants anys ens ha regalat, i ho farem amb el compromís de demostrar que les emocions són el motor de les falles.

 

Després d’uns anys atípics i difícils, ressorgirem de les cendres com l’au fènix i vàrem donar pas a les falles dels sentiments, dels records, de les experiències i les trobades. I és que el ritme cardíac valencià és un bombeig que no cessa mai. Un bateig que va sostindre l’esperança d’un col·lectiu i que ha conservat sempre la nostra tradició. I ara, arriba el moment de cuidar l’essència que fa especial la nostra festa.

 

Si em permeteu, el meu últim agraïment va dedicat a la meua falla Monestir de Poblet- Aparicio Albiñana, l’Antiga de Campanar i el meu sector, Campanar, per recolzar-me incansablement i haver-me format com la fallera que soc hui en dia. M’agradaria tindre la capacitat de tornar tota l’estima rebuda portant les meues arrels per cada casal de València.

 

A totes nosaltres ens agradaria recordar-vos que gràcies a tot el col·lectiu faller podem continuar donant vida a la nostra cultura, les nostres tradicions i la nostra llengua valenciana. Així que potenciem aquest 2023 que som el perfecte engranatge per a mantindre viva esta tradició que fa tan gran a València.

 

Moltes gràcies.

Proclamación de las Falleras Mayores de València en imágenes:

Fotos: Toni Cortés

Advertisement
Click para comentar

Tienes que estar registrado para comentar Acceder

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Fallas

GALERÍA | Laura Mengó inaugura las actividades por el Día de la Discapacidad en Nuevo Centro

Publicado

en

Aprender de la discapacidad es fácil y divertido con el Escape Street que la Fundación Osga Reintegra ha instalado en la plaza interior de Nuevo Centro.

Presencia de la Fallera Mayor Valencia

Esta mañana ha iniciado esta actividad propuesta con el fin de sensibilizar a todo el mundo de las barreras que las personas con discapacidad encuentran en su día a día.

La inauguración ha tenido lugar en la mañana de hoy jueves 1 de diciembre y ha contado con la asistencia de la Fallera Mayor de Valencia, Laura Mengó, gracias a la colaboración de la Junta Central Fallera.

La gerente de la Fundación, Susana Burgos, el Director de Nuevo Centro, Alfredo Tell, y su Director de Marketing, David Mazcuñán, han ejercido como anfitriones del acto.

En sus palabras Susana Burgos ha destacado que “Ojalá alguna vez llegue a ser solo una celebración porque hayamos alcanzado una sociedad plenamente inclusiva en que las personas con discapacidad tengan las mismas oportunidades que las demás”.

Corte de la cinta inaugural por parte de Laura Mengó

El acto protocolario ha finalizado con el corte de la cinta inaugural por parte de Laura Mengó quien se ha mostrado muy interesada por esta iniciativa e incluso ha sido la primera en realizar alguna de las pruebas planteadas.

Para este pistoletazo de salida se han dado cita asociaciones como Alfil, Acova, Ivass, ACCEEM, Asprona o Cocemfe. Esta es una muestra de la concienciación ante la suma de esfuerzos.

De este modo se consiguen mayores objetivos de cara a la integración laboral de las personas con discapacidad.

Horario

La actividad estará en marcha hoy jueves hasta las 20 horas.

Mañana viernes el horario será de 12 a 20 horas y el sábado de 12 a 14 horas y de 17 a 19 horas.

Entre los participantes que realicen el reto final se sorteará una tablet, superarla es cuestión de prestar atención a las pruebas planteadas por cada tipo de discapacidad.

La participación es totalmente gratuita y nuestras voluntarias te ayudarán a resolver las pruebas.

Continuar leyendo