Síguenos

Fallas

#Proclamació20| Ribó: ‘No podemos construir el futuro sin ser conscientes de nuestro pasado’

Publicado

en

Proclamación FFMMV

Un año más el Hemiciclo del Ayuntamiento de València se ha visto de gala para recibir a las recién nombradas Falleras Mayores de València, Consuelo Llobell Frasquet y Carla García Pérez, en el solemne acto de proclamación, un acto que marca el inicio del calendario fallero. El acto ha estado presidido por el alcalde de València, Joan Ribó, acompañado del concejal de Cultura Festiva y presidente de la Junta Central Fallera, Pere Fuset.

Durante su intervención el edil ha afirmado que ‘este hemicicle, símbol de la voluntat popular ciutadana, es revestix de solemnitat per a donar la benvinguda i mostrar el nostre afecte a Consuelo i Carla, que seran les màximes representants de la festa fallera durant el pròxim exercici’ haciendo referencia a las Fallas como ‘una festa d’arrels fondes, amb més de dos segles i mig de vida, que ha anat escrivint la seua història amb el treball decidit de fallers i falleres que han construït un espai compartit per a les il·lusions’ un trabajo realizado por falleros y falleras que ‘amb la força del seu esperit festiu han fet escampar el caràcter popular i creatiu de les Falles, el seu enginy, convidant a sumar-se a la festa a tants i tantes professionals que han anat enriquint-la amb el seu saber personal i el del seu ofici’.

Así mismo el alcalde ha destacado el ejercicio de creación colectiva que ‘troba la seua culminació en eixe encís de primavera que cada any fa vibrar el cor de la nostra ciutat. És llavors quan, amb el pretext de la festa, la llibertat de la crítica implacable torna a fer-se art en forma de falla. Perquè així és com van nàixer les falles, com un ritual a través del qual el poble expressava el seu sarcasme correctiu, amb castic i tralla, amb broma i rialla’.

Sin olvidar la gran noche de la cremá Ribó ha destacado que ‘el foc es convertix en un espill en què veiem projectades tantes imatges viscudes, però també tantes imatges d’allò que ens queda per viure. I és així com, al mateix temps que celebrem el final de les Falles, ens invadix la nostàlgia de les Falles que vindran’. ‘“Nostàlgia de futur”. Si ens fixem bé, més enllà de l’aparent contradicció, esta expressió posa de manifest que no podem construir el futur sense ser conscients del nostre passat, del nostre recorregut vital personal, però també de les nostres experiències col·lectives. Perquè així és com han anat construint-se les Falles al llarg de la història: reinventant la tradició, sense por de qüestionar-la, d’actualitzar-la, per a crear en cada moment un nou present que ens permeta afrontar amb èxit el pervindre de la festa, donant sentit al futur. I fent-ho sempre amb el record dels que ja no estan i obrint les portes als que arriben’.

El edil ha destacado la labor que tienen por delante las Falleras Mayores de València, Consuelo y Carla,
‘teniu a les vostres mans, en cadascun dels moments que viureu, en cadascuns dels actes en què participeu al llarg del pròxim exercici, l’oportunitat d’anar construint eixe futur. Amb els vostres propis records, amb la vostra nostàlgia particular, però amb la seguretat que la vostra passió per la festa vos ajudarà en esta nova funció que hui estreneu’ una pasión compartida con los falleros y falleras de sus respectivas comisiones.

Seguidamente Ribó ha destacado la ayuda fundamental de las respectivas Cortes de Honor ‘elles vos aportaran la memòria viscuda en cadascun dels seus casals, en cadascuna de les comissions, que són testimoni de les diferents etapes per les quals ha passat la festa fallera’ nombrando a cada una de ellas y a sus comisiones que vertebran toda la ciudad de València. ‘Totes elles representaran enguany la pluralitat i diversitat de les Falles, la seua història i el seu futur. Tal com han fet durant l’any passat Marina Civera Moreno i Sara Larrazábal Bernal, junt amb les seues corts d’honor. Gràcies per l’alegria i entrega amb què heu exercit el vostre càrrec’.

Así mismo el alcalde ha destacado que la nostalgia de futuro no e sun sentimiento exclusivo de los falleros sino que ‘el compartim amb totes les altres celebracions que conformen l’univers festiu valencià, ple de força i vitalitat’ momento que ha aprovechado para saludar a las máximas representantes de Castellón i Alicante: Isabel Bartual Fernández, bellesa del foc d’Alacant, y Natalia Palacio i Bernad, reina de les fiesta de Castellón.

Ribó ha finalizado su intervención mostrando su cariño a las recién estrenadas Falleras Mayores de València:’Estem segurs que amb les vostres i·lusions encendreu la foguera que farà que la pròxima nit de la cremà un eixam d’espurnes s’enfile amunt volent ser estels. I en eixa nit, en eixa espurna de follia que és la nostra festa, ens tornarem a mirar en l’espill de les flames per a compartir la nostàlgia de futur’.

Fallas

Conoce a las preseleccionadas del sector El Carmen 2023

Publicado

en

Preseleccionadas sector El Carmen 2023

Las candidatas preseleccionadas por el sector El carmen para 2023 ya se conocen.

Las preselecciones a Cortes de Honor y Falleras Mayores de València 2023 suponen el inicio de un ‘sueño’ para las más de 800 candidatas, entre mayores e infantiles, que optan a representar a la fiesta el próximo ejercicio.

Desde el 1 al 27 de julio, los fines de semana se celebran en los Jardines del Palau, la Sala Canal, así como diversas demarcaciones falleras, los actos de preselección en los que las chicas y las niñas dan un paso ‘adelante’.

Un largo recorrido por convertirse en la máxima representante de la fiesta para el 2023, y cuya fase final, tal como viene siendo habitual se celebrará en el mes de septiembre, con la modalidad del ‘jurado único’ que se implantó hace unos años.

Calendario de las preseleccionadas

Todas las elegidas, vivirán el primero de sus actos oficiales como preseleccionadas el último fin de semana de julio en el ‘sopar de la punxà‘ y la ‘batalla de flores‘, actos que sirven para que empiecen a conocerse y familiarizarse entre todas ellas.

A la vuelta del verano, ya en septiembre, la elección de la Corte de Honor y Falleras Mayores de València 2023 tomará forma con la presentación del jurado.Desde ese momento, y durante dos semanas intensas, vivirán diversas pruebas, tanto de valenciana como de particular.

Un proceso que culminará con la elección de las trece candidatas infantiles y otras trece mayores en el Pabellón de la Fonteta, este año el 1 de octubre.

Será el mismo jurado, quien de entre las ‘elegidas’ designen a la niña y a la chica que se convertirán en las Falleras Mayores de València 2023.

El 18 de octubre será la Telefonada (Llamada) a las Falleras Mayores de València y un día después, el 19 de octubre, la Proclamación, en el Ayuntamiento de València.

También se conocen ya las fechas de las exaltaciones de las máximas representantes.

Preseleccionadas sector El Carmen 2023

Infantiles

Marta Loro González
Comisión: Arbre, pl
Sector: El Carmen

Nuria Cano Anguix
Comisión: Portal de la Valldigna-Salines
Sector: El Carmen

Inés Martínez Barranco
Comisión: Serrans-Els Furs, pl.
Sector: El Carmen

 

Mayores

Ariadna Angeles Pérez
Comisión: Na Jordana
Sector: El Carmen

Sara Sancho Ruiz
Comisión: Mossén Sorell-Corona
Sector: El Carmen

Delia Madrid Contreras
Comisión: Ripalda-Soguers
Sector: El Carmen

 

Galería con las mejores imágenes de la elección.
Fuente: Artur Part

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

Continuar leyendo