Síguenos

Fallas

#salvemlaindumentaria: «Art Antic», maestros de la joyería y orfebrería tradicional

Publicado

en

Siguiendo con la campaña lanzada por Official Press bajo el lema #salvemlaindumentaria, continuamos nuestro recorrido repasando la trayectoria de los profesionales que se encargan de una de las partes más importantes de las fiestas. Hoy hablamos de Art Antic.

Art Antic Joieria, se encuentra situada en la Avda. del Oeste, 43 (Esq. C/. del Gravador Selma)

Un poco de historia:

La firma Art-Antic fue fundada en 1950 dedicándose a la fabricación de joyería tradicional y en especial de carácter Valenciano.

Cuando la mecanización no existía todavía, en Art-Antic ya contaban con las mejores manos para hacer de cada pieza una obra maestra, garantizada por varias generaciones de orfebres Valencianos.

Hoy, fieles a esa forma, única y original de entender la joya, sus diseños se inspiran en un rico pasado para que delicadeza, equilibrio y elegancia hagan de las piezas joyas intemporales que pasan a formar parte de su patrimonio familiar.

Hoy como siempre con las mejores manos, siguen haciendo joyas para la historia.

Art Antic orfebre de nuestras máximas representante:

Fue en 2001 cuando Art Antic Joyería ganó el concurso público para el diseño y conservación de los aderezos oficiales de las Falleras Mayores València y desde entonces las piezas se han convertido en un emblema del cargo.

El aderezo oficial es un modelo de racimo realizado en oro de 18 kilates con un diseño rico en ornamentaciones trabajadas artesanalmente. En el caso de las Falleras Mayores de València, sus piezas incluyen además unos elegantes diamantes en talla rosa.

 

Pepe Alabadí, propietario de la firma, recibe cada año a las Falleras Mayores de Valencia y sus cortes de honor, se encarga de explicarles todos los detalles de las piezas, su trabajo y conservación, así como el gran significado que tienen y el orgullo que han de sentir todas ellas por lucir estos aderezos que solo las Falleras Mayores de València y sus Cortes de Honor pueden lucir, piezas propiedad del Ayuntamiento de València que año tras año conforman la indumentaria de las máximas representantes de las fiestas.

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

 

 

 

Dada la situación actual, queremos informar de las promociones que tienen en Art Antic, el mes de enero sin IVA.

Nos presentan un modelo clásico de girandolas, realizado en plata de ley y acabado en oro con piedras de swarovski en color gris.
El precio de pendientes, broche y pinchos (no incluye colagante de cuello ni aguja) es de 634€ y con el descuento se queda en 500€.

#salvemlaindumentaria

Fallas

VÍDEO| Así ha sido la emocionante Crida virtual de las Fallas 21

Publicado

en

La cancelación de las Fallas 2021 nos ha dejado el primer acto virtual de estas fiestas: la Crida. Una gran recopilación que ha recogido los mejores momentos de las últimas diez cridas tanto de las Falleras Mayores como de las Falleras Mayores Infantiles. Un montaje que ha unido y mezclado las frases de las máximas representantes de las fiestas consiguiendo un emocionante vídeo que ha hecho vibrar al mundo fallero a través de las redes sociales.

Este es el texto íntegro de la Crida virtual 21:

Fallers i Falleres, valencians i valencianes, gent de tot el món….
Que esta clau obriga València, les falles i un món millor. Hui des d’esta Porta dels Serrans, símbol de la nostra identitat, l’hivern alena els seus últims sospirs abans de deixar pas a la primavera….
Alcem les nostres veus com si fora una sola, cridem a tot lo món a que vinguen a conéixer i enamorar-se de nostres Falles…
Estem a hores de transformar la nostra ciutat en art, música, llum i soroll i la gent sàpiga que comença la millor festa del món, LES FALLES!!!

Una festa que no eixiria endavant si no fora per l’esforç de tota la gent que l’envolta: els nostres artistes fallers, els nostres pirotècnics, els nostres músics, indumentaristes, orfebres, perruquers…però sobretot, vosaltres, els fallers!

Perquè vosaltres, i només vosaltres, sou els verdaders artífexs de la festa, sou els que porteu anys i anys aprenent a renàixer de les cendres de la falla, per a poder oferir a València i al món sencer LA MILLOR FESTA DEL MÓN.

Sentiu-vos orgullosos per entregar-vos en cor i ànima a esta ciutat… I seguim lluitant per les nostres tradicions, demostrant cada dia que mereix la pena SER FALLERS!

Perquè les Falles son més que una festa, són el sentiment d’un poble cap a les seues tradicions, són art, cultura, orgull, passió, pólvora, les Falles sou vosaltres!!Perquè la meua falla és València, però vosaltres sou les Falles.

Som fills d’un poble vell, fidel a la seua memòria i cada any, moguts per la il·lusió, aconseguiu conservar una tradició centenària, transmesa de pares a fills en la nostra volguda llengua valenciana.
Fem-los sentir orgullosos demostrant-li al món sencer que som un poble hospitalari, lluitador, creatiu…. Que és inclusiu, que creu en la convivència i la germanor….

I ara, hem d’estar més orgullosos que mai, perquè les nostres Falles… JA SÓN PATRIMONI IMMATERIAL DE LA HUMANITAT! I és que ser faller és més que un sentiment: és la nostra forma de vida!

Obrim pas a la sàtira i la crítica, al pilar principal de la nostra festa, totes eixes obres d’art que es planten pels nostres barris…. que ompliran el cap i casal i els pobles gràcies al treball i a les mans dels artistes fallers….que l’olor de la pólvora i les flors emboliquen el vostre sentit… Els pirotècnics ja estan preparats per a fer vibrar València, el blau del cel s’omplirà de foc, tot s´omplirà d’alegria i color….

Arriba el temps de sentir els compassos de la nostra música als passacarrers, de contagiar-nos de la seua inigualable alegria al ritme de les partitures i d’admirar el folklore dels grups de danses….

Mostrem-li al món la rica indumentària valenciana… Gales que ens acompanyaran pels carrers de la nostra ciutat per visitar a la Mare de Déu dels Desemparats i al nostre benvolgut Sant Josep. Per a oferir-li les millors flors de la nostra terra, flors que ofrenarem com no, en nom d’aquells que treballen, estan malalts o estan fora de nostra terra però porten a València i a les Falles en el cor. Gràcies per propagar que l’amor per València i per les Falles no entén ni de distàncies ni de fronteres.

I com sempre, els valencians obrirem els braços a tots aquells que vinguen a visitar-nos i a conéixer els encants d’esta terra beneïda, en les nostres festes grans….. LES FALLES.

Oferim-li al món la imatge d’un poble acollidor, dinàmic, creatiu, orgullosos de la nostra història i amb fe en el nostre futur.

Si d’alguna cosa podem ser exemple els fallers, és de protegir, impulsar i estendre tot allò que ens fa únics, sent professors i alumnes de la nostra festa, ensenyant-la i aprenent d’ella cada dia…. que tenim una cultura digna de enveja….

Obriu els vostres casals per acollir a tota la gent que ve il·lusionada a vore les nostres falles… Perquè sense cap dubte el casal és la millor xarxa social del món.
Que vegen una València plena d’alegria, de festa i de gent amb responsabilitat vivint les Falles…. Que la germanor fallera envolte als més desafavorits i als malalts…. m’agradaria que lluitàrem tots junts per un món on siguem socialment iguals, humanament diferents i totalment lliures, perquè en la nostra festa la dona té un paper clau i fonamental.

Vull que tots junts visquem unes festes inoblidables. Encara que estem en temps difícils, espere que més que mai, la il·lusió, la germanor i la solidaritat serveixen per a superar moltes dificultats…. A tots vos presente un any ple d’esperança, d’il·lusió, de treball, de crit de festa i sobretot de grans falles i que el foc de la cremà s’emporte l’abaltiment i els dimonis que ens envolten a diari.

Fallers, no ens deixem angoixar pels problemes, al contrari, alcem les nostres il·lusions…. Alceu els vostres estendards tant alt com pugueu, perquè apleguen als que ja no estan amb nosaltres, per a que apleguen a tots els habitants de totes les ciutats i pobles de la nostra Comunitat, del pla i de la muntanya, de l`horta i de la mar, de totes les comarques i com a la resta d’Espanya i del món sencer, vertebrant junt a Alacant, Castelló i totes les Juntes Locals el nostre territori.

Alceu la veu…i crideu en mi ben fort,

Let’s live and enjoy the Fallas together… Bienvenue sur le Falles!… Wir erwarten Sie…. Vieni… Vingueu a València, perquè ja estem en Falles!!!

I recordeu sempre que les nostres falles són efímeres, però el nostre amor per elles és etern!!!

Amunt els cors, amunt els estendards!!! Junt a les Corts d’Honor, junt a la vostra Fallera Major Infantil…. Tremolem i cridem tots junts….
VISCA VALÈNCIA i VISQUEN LES FALLES!

Este ha sido el texto íntegro de la crida virtual infantil 21:

Xiquets i xiquetes de València i de tota la Comunitat… Jo tinc el gran privilegi, com a regina infantil de València, de representar a tots vosaltres: els xiquets i les xiquetes que som el present i el futur de la nostra festa… reconeguda per fi com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

I vos convide a gaudir de la nostra festa…. A ser testimonis de tota la cultura i tradició que comprenen les Falles dins dels nostres cors… a conéixer l’hospitalitat de tots els valencians i a sentir l’alegria i felicitat de totes les comissions infantils, perquè…¡Ja estem en Falles!

Els xiquets som una peça fonamental per a mantindre la nostra cultura i les nostres tradicions. Nosaltres som el present però també el futur. El present perquè des de xicotets aprenem l’amor a les Falles i les nostres arrels. Traslladem a la festa la nostra innocència, la nostra alegria i les nostres rialles per tot arreu.

Fallers i falleres infantils, gràcies per l’esforç i la implicació de tot un any d’activitats, demostrant dia a dia que ser faller és la millor extraescolar, perquè les Falles som teatre, som balls regionals, som declamació, som play-backs, som presentacions, som cavalcades, som foc, pólvora i tradició.

Som el futur, perquè l’única manera d’assegurar la continuïtat de la festa és fent que els xiquets i les xiquetes de hui siguen els fallers de demà. Perquè la vida sempre és millor amb les Falles.

Disfruteu al màxim de cada moment, de cada acte que viureu aquest any, i guardeu al vostre cor un trosset d’aquestes falles….

Per eixe motiu,la meua cort d’honor i jo, vos demanem que obriu els casals… perquè la gent puga descobrir que són una família on créixer, un lloc on aprendre a respectar als demés i un lloc on es conviu per a enaltir la nostra festa, les Falles!

Amb la meua curta edat i la meua vivència, m’atreviria a dir que els xiquets fallers tenim un sisè sentit, el sentit faller, que és el que alimenta la resta dels nostres sentits:
Amb el sentit del gust, tenim el sabor de la nostra gastronomia… Amb el sentit de l’olfacte, tenim l’olor de la nostra volguda pólvora, en cada despertà i cada vegada que fem esclatar un petard.
Amb el sentit de la vista, tenim els nostres monuments i els castells artificials, plantant falles, ofrenant a la mare de Déu i renaixent després de cada cremà.
Amb el de l’oïda, tenim la nostra música i les nostres mascletades, a les colles de tabal i dolçaina i els balls al carrer…. I amb el sentit del tacte, tenim les teles de la nostra indumentària.

No vull oblidar-me de tots els pobles del voltant, de les comarques veïnes i de tots els pobles on hi ha un casal, o es planta una falla, on es viu la millor festa del món, perquè tots units fem més grans LES FALLES!!!!!!!!!

Per això m’agradaria que, tots junts, encenguérem la metxa de les falles i buidarem la caixa de petards més gran que pugueu imaginar, compartint-la entre tots.

Anem a fer tots junts que el món sencer escolte la lletra del nostre himne faller, la cançó de les nostres arrels, nostra volguda cançó de l’estoreta…
¿Per ahí hi ha
una estoreta velleta
pa la Falla de Sant Josep,
del tio Pep?
Més que siga la tapadora
del comú número u.
¡Visca les falles infantils!

Crideu amb mi i amb la meua Cort d´Honor perquè se’ns escolte per tots els racons de la ciutat, de la nostra comunitat, d´Espanya, d´Europa i del món sencer…..

Fallerets i falleretes, ara sí, ha arribat el moment… Alceu els vostres estàndards infantils, agarreu-los amb molta força i orgull, i crideu amb mi….
JA ESTEM EN FALLES
VISCA VALÈNCIA i VISQUEN LES FALLES!

#TORNAREM
#LlargaVidaAlesFalles

Continuar leyendo

Fallas

Así será la Crida virtual de las Fallas 2021

Publicado

en

Hace unos días Carlos Galiana, presidente de Junta Central Fallera anunciaba el programa de las Fallas 2021, un programa en línea, es decir virtual para poder seguir y rememorar los actos más significativos de las fiestas. Este domingo, último de febrero, se hubiera celebrado la Crida de les Falles en las Torres de Serranos, pero, como bien saben, ni este ni todos los actos que siguen se celebrarán debido a pandemia de la COVID-19. Por eso desde Junta Central Fallera han preparado una programación especial que arranca este domingo con la emisión a las 20:00 horas de un video especial con piezas de los discursos de las falleras mayores de València de la última década.

Este año, la situación sanitaria que estamos atravesando ha vuelto a dejarnos sin Fallas, y esta vez también sin ese día en el que nuestras Falleras Mayores de València anuncian a todo el mundo que llega nuestra gran fiesta. Pero lejos de dejarnos llevar por el desaliento la JCF ha compuesto un discurso de una Crida muy especial, con las piezas de los discursos de las últimas diez Falleras Mayores de València, desde Mª Pilar Giménez Santamarina hasta Consuelo Llobell, sin olvidar a las más pequeñas que desde 2016 ya ponen voz al mundo fallero infantil.

¿Y por qué las de la última década? Porque esa cifra representa la perfección, la fuerza, el equilibrio y el carisma, porque es un número redondo. Porque nos permite echar la vista atrás y ver todo el que hemos conseguido en la última década, nada más y nada menos que ser PATRIMONIO CULTURAL INMATERIAL DE LA HUMANIDAD.

VÍDEO| Así ha sido la emocionante Crida virtual de las Fallas 21

El Crida virtual se emitirá en directo este domingo 28 de febrero a las 20:00 horas a través de los canales oficiales de Junta Central Fallera y también por Official Press.

#Crida21EnLínia

GALERÍA | Estos han sido los trajes elegidos por las Falleras Mayores de València para la Crida

Continuar leyendo

Fallas

‘Hace día de fallas’, el vídeo que quiere devolver la esperanza a los falleros

Publicado

en

ANTIGÜEDADES ME ENCANTA

Una nueva iniciativa presentada por Antigüedades Me Encanta inunda las redes para devolver la esperanza a las calles de Valencia, haciendo una llamada a la población para que saquen sus trajes de los armarios.

Bajo el lema ‘Hace día de fallas’, este es el texto íntegro:

“Y hoy, es hora de detener el reloj.
Valencia.
Vuelve a vestirte de color, con las flores de colores dibuja un futuro mejor.
Porque solo dándote vida vas a volver a vivir.
Por eso vísteme porque se que te estoy esperando.
Volvamos a llenar las redes de pólvora desde el balcón.
Y en el corazón
Cenizas.”

Así, mediante palabras un texto que narra la historia de muchos, que con la situación actual han tenido que dejar de vivir Valencia como la conocían.
Por ello, desde su Instagram @antiguedades_meencanta ha difundido un vídeo en el que se llama a la responsabilidad para devolver la esperanza.
Que las calles de Valencia se vuelvan a llenar de color, apoyando que cada persona se vista de faller@ para ir a tomar algo, a comprar…
Que sigamos apoyando la venta de flores, cuidando de nostra Geperudeta, y viendo como la esperanza vuelve.

“Hace dia de fallas
De esos en los que sentíamos que nada malo podía pasar
Con sus calles llenas de vida
Llenas de gente

Con el reloj de esa puerta que parecía pararlo todo
Y todos ahí, esperando a que ella saliese.

Hace día de llenar las calles de colores, colores en las flores de esa virgen que desamparada, nos espera aposentada en el mismo lugar.

Valencia, la bella Valencia, a ti que te hemos visto bailar al ritmo de petardos, con la pólvora en las calles y los gritos de una multitud que hoy, solo esperan oírte.
Mira por el balcón y dime si en algún momento has dejado de pensar en volver a verte, ahí.
Esperando a que todo acabe.
Miradas cómplices con las que todos parecíamos tener ese brillo en los ojos.
Un mes que lo cambia todo, la cuenta atrás de un reloj que parece pararse.

Pararse como todos esos ojos que esperaban verte salir, esos objetivos que se plasmaban en ti, como si fueses arte de época que el tiempo arrastra con él.

El caloret de mi Valencia con la nostra Geperudeta.
Tan tuyo, tan mío.
Porque de nada sirve si te explico cómo es sentirte vivo sin que lo sientas.

Hoy suenas desde el silencio, callada puedo oírte, puedo sentirte.
Por eso necesitamos devolverte la vida que tú nos has dado durante tantos años.
Necesitamos regalarte el color.
Volver a verte a ti, aunque hoy sea a través del cristal, porque los ojos no entienden de distancia cuando te sentimos tan dentro.

10 de marzo, ese día nos obligaron a guardar todo en los armarios, y no hemos dejado de abrir sus puertas con el deseo de sacar lo que tenemos dentro, tiempo que parece no pasar.
Y hoy, es hora de detener el reloj.
Valencia.
Vuelve a vestirte de color, con las flores de colores dibuja un futuro mejor.
Porque solo dándote vida vas a volver a vivir.
Por eso vísteme porque sé que te estoy esperando.
Volvamos a llenar las redes de pólvora desde el balcón.
Y en el corazón
Cenizas.

Entre peineta y rodetes
Entres silencios y espacio
Elígete a ti para cambiarlo todo.
Sal ahí fuera y da color a las calles,
camina, y siente que todo esto ha acabado.
Porque aunque hoy caminas solo,
estamos juntos.

Porque cumpliendo las normas,
Demostraremos que valencia,
Sabe sobrevivir.

Y que de nosotros depende demostrar
Que no hace falta dejar de hacer las cosas
Para hacerlas bien
Porque valencia
Tú,
Nos haces.

Porque contigo las fallas son Patrimonio.”

 

Texto, voz y edicion @luu_sia
Proyección audiovisual @porfilio.artesvisuales
Maquillaje @paulaliciart
Peluqueria @anamerydolz
Fallera @cristinasimo28
Colaboración @victoriaworthatelier

Continuar leyendo

Trending