Síguenos

ESPECIALES

Sara Larrazábal y Marina Civera se despiden entre lágrimas arropadas por el mundo fallero

Publicado

en

Sara y Marina

Uno de los momentos más emotivos de la noche ha sido cuando las Falleras Mayores de València 2019, Marina Civera y Sara Larràzabal, se han dirigido a todo el mundo fallero para dar las gracias por compartir junto a ellas este año mágico lleno de emociones y sentimientos. Primero han ido apareciendo en el escenario todas y cada una de las componentes de las Cortes de Honor, en uno de sus desfiles más emocionantes, donde su sueño empezó, y desde donde, en esta mágica noche, han vuelto para despedirse del mundo fallero.

Sara y Marina, en el centro del escenario, y con las voces cortadas por la emoción han realizado un bonito y sentido discurso de despedida.

La sorpresa venía de la mano de las Cortes de Honor hacia sus representantes, quienes antes de que Sara y Marina tomasen la palabra les dirigían un parlamento conjunto agradeciendo su esfuerzo hacia València y el cariño depositado hacia sus 24 compañeras de viaje.

Imagen: Artur Part

DISCURSO ÍNTEGRO DE DESPEDIDA DE LAS FALLERAS MAYORES DE VALÈNCIA 2019

 

El món és redó, i el que de vegades pot semblar el final, també pot ser el principi. Començarem tots junts ací, i ara ens anem de la mateixa manera, junt a vosaltres. Falleres, fallers, molt bona nit.

Fa només un any, aquestes 13 xiquetes i 13 senyoretes vivíem en aquesta Fonteta de Sant Lluís una de les nits més emocionants de les nostres vides. Ací començava un viatge on València i el món faller ens obririen les seues portes i el seu cor. Hui començarà un nou viatge; el de 26 falleres que compliran el somni d’escoltar el seu nom i poder representar a la nostra ciutat. Però nosaltres no volíem dir adéu sense donar-vos les gràcies a tots i cada un dels que heu format part del millor any faller de les nostres vides.

Cada acte, falla, o faller que ens hem creuat en el camí ha suposat en nosaltres un aprenentatge de la cultura, tradició, i magnitud de la gran festa del foc. Fallers: En cada casal que hem visitat ens heu fet senTr com a casa, però encara més, ens heu fet arribar la vostra dedicació i generositat.

Volem que sapigueu que sou el millor exemple que qualsevol xiquet i xiqueta podria Tndre. Per a mi ha sigut tot un honor ser la representant del món faller infanTl. Desitge que tots vosaltres esTgueu orgullosos de la meua entrega, i la de les meues companyes de la Cort d’Honor, portant per tot arreu el nostre ‘senTt faller’. Jo esTc molt orgullosa de tots vosaltres, ja que cada vegada esteu més implicats en el món de les falles. Nosaltres som el futur però recordeu que fins i tot som el present de la nostra festa.

Ací teniu a 26 privilegiades, que hem portat pel món la nostra senya d’idenTtat valenciana. Hem comparTt una festa que ens va canviar la vida fa ja més de 100 anys. A totes les Falleres Majors, Presidents, falleres i fallers de les 382 falles, dir-vos que heu portat ben alt el nom de les vostres comissions. Vos hem vist divulgar un missatge de grandesa i germanor, i onejar la bandera de la solidaritat, el respecte i la igualtat. Gràcies per fer-me senTr orgullosa de ser la vostra Fallera Major de València, però sobre tot, senTr-me orgullosa de ser valenciana i fallera.

Tenim la sort de ser un col·lecTu que conta amb el suport constant de la seua ciutat, del seu alcalde i corporació municipal, de les forces de seguretat i dels mitjans de comunicació. Gràcies al seu treball, i a la seua col·laboració aconseguim que cada dia les falles siguen més segures, més internacionals, i més úniques.
Acompanyant-nos en este viatge hi han unes persones que moltes vegades son invisibles. Parlem de la família de Junta Central Fallera. Persones altruistes, generoses, i per damunt de tot; amants d’aquesta festa de l’art. Sense els components de cadascuna de les delegacions, el motor que fa funcionar les falles es quedaria sense gasolina. A vosaltres: Pere, Ramón, Javi, Dani, Pepe, Inma i Montse; gracies per dedicar tantes hores, dies i energia. Vos heu assegurat de cuidar-nos amb molta esTma i de que mai faltara cap detall. Vos recordarem per sempre.

A tots els que acabeu de pujar a aquest vaixell: Ximo, Sela, Pepa, Irene, e Inma, vos desitgem un futur d’allò més esTmulant i prometedor, sempre podreu contar en nosaltres per a aquesta nova aventura.
Són molts els detalls que omplin les vivències d’estos 365 dies. En cada una d’elles podem trobar un indumentarista, un perruquer, un maquillador, orfebres, seders i artesans, que s’han preocupat de que anàrem perfectes des de la pinta als peus. Gràcies a tots ells hem lluït tota la riquesa de la indumentària valenciana com es mereix.

De la mateixa manera, tenim tanessims records on estan presents: arTstes fallers, músics, pirotècnics, poetes i tanessims professionals que amb el seu gran talent són els responsables de plasmar per sempre la grandesa de les falles. Gràcies a tots ells els carrers s’omplen d’eixa il·lusió que tenim tots els fallers per plantar una falla i gaudir de la nostra festa fins a l’úlTm dia.

Hui volem rendir-vos homenatge davant de totes aquestes persones. A tots vosaltres: gràcies de tot cor per fer la nostra festa més gran.

Durant aquest meravellós camí hem descobert que la germanor aplega a tots els racons de la nostra comunitat i mes enllà. Hem guanyat nous germans des de cadascuna de les Juntes Locals Falleres, fins a la Festa de la Primavera en Múrcia i les festes de Burgos.

Però si parlem de germans, nomenar a aquells més propers i que sempre ens han acollit i demostrat la seua esTma, durant les Fogueres de Sant Joan i les Festes de la Magdalena de Castelló. Andrea i Noelia, Natalia i Gala, moltes gràcies per la vostra esTma. Ha sigut tot un plaer comparTr aquest regnat amb vosaltres. Vos done la meua més sincera enhorabona per la vostra devoció i per com heu representat a les vostres festes.
Ha sigut tot un honor haver vist la passió que Aleida e Isabel mostreu per la festa AlacanTna, i la entrega/dedicació que Natalia i Carmen brinden al càrrec de Reines castelloneres. Totes nosaltres hem comparTt una mateixa responsabilitat: lluitar per manTndre les nostres tradicions més vives que mai. Teniu per sempre la meua admiració i amistat. A València sempre sereu tots rebuts amb els braços oberts.
Daniela, Aroa, Raquel, Nani, Marta, Zaira, Carla, Adriana, Mimpa, Celia, Laura i Lucia son eixes 12 xiquetes, que han comparTt amb mi el privilegi de ser les representants de la nostra festa. Vull donar-vos l´enhorabona per que hem aconseguit portar el món faller infanTl a lo més alt, però sobretot gràcies per converTr un somni en el millor any de la meua vida. Hem viscut moments molt feliços i altres més complicats, però sempre ens hem donat eixe suport les unes a les altres i ens hem provocat els millors dels somriures. Davant de tot el món faller vull dirvos que esTc molt orgullosa de les dotze i que vos entregue la meua amistat per a tota la vida….. VOS VULL XIQUES! Gràcies també a totes les vostres famílies, que han estat recolzant-nos en cada acte i en cadascuna de les experiències que hem pogut gaudir. Hem aprofitat fins a l’úlTm moment i junts hem format una gran família: LA INFAMILIA 2019, la que mai es va a separar. També vull donar les gràcies a les vostres comissions, sectors i agrupacions, per estar junt a nosaltres amb tanta esTma en aquest any tan especial. A totes vosaltres, MOLTES GRÀCIES!

Una vegada em van dir que els amics són la família que es tria. El dese les va ficar en el meu camí, però jo trie Tndreles a elles per a la resta de la meua vida. 12 dones, 12 incomparables falleres que s’han guanyat el seu lloc al gran llibre de les falles. En este moment vos toca a vosaltres ser el centre, que sàpiguen l’orgullosa que em sent de haver viscut este somni al vostre costat. Per que xiques, el privilegi d’acompanyar-vos ha sigut tot meu. Neus: la il·lusió, Susana: única, María: genuïna, Azahara: dolçor, Raquel: sorprenent, Ana: sensatesa, Elena: el millor exemple, Laura: intel·ligència, Andrea: passió, Marta: sensibilitat, Laura: força i Paula: sinceritat. Quina sort que ha Tngut València de conèixer-vos. Tantes qualitats juntes que m’han donat la força necessària cada dia. Heu sigut les mes dignes representants d’aquest màxim càrrec. Sou per damunt de tot AMIGUES i el millor exemple per al món faller. Per la vostra incansable i extraordinària dedicació GRÀCIES! EsTc segura de que la seua admiració per vosaltres, com la meua, vos acompanyarà per sempre.

Sé que juntes mai plorarem perquè haja acabat, sinó que somriurem juntes perquè va succeir. Vos esTme.
Molessimes vegades vosaltres feu que els grans moments siguen millors amb la vostra companyia… Mamà, Papà, gràcies per tot l’esforç i dedicació, per sempre estar al meu costat i per ensenyar-me a gaudir d’aquest regnat des de l’amor i el respecte per la nostra volguda festa. Com no dirigir-me a la meua millor còmplice, la meua germana Adriana, has sigut el meu exemple a seguir i has fet fluir les situacions per a què tot fora més meravellós. Gràcies als tres, als nostres familiars i amics en especial als meus avis i a la meua padrina Iris, per fer possible que tot haja sigut millor del que jo poguera imaginar. VOS VULL MOLT. No em podria oblidar dels cinc magnífics, els que s’han encarregat de que fóra perfecta i que mai em faltara cap detall: Edu, Angel, Miguel Angel, Joan i Ruth, gràcies per la vostra esTma incondicional, per tot el temps dedicat i per fer-me tan feliç… SEMPRE VOS PORTARÉ AL MEU COR!

En la família trobem a les persones mes importants de les nostres vides. Ells son els que ens donen el seu suport incondicional, els que aconsegueixen dividir les nostres penes i mulTplicar les alegries. Ens ajuden a arribar a lo mes alt, i ens arrepleguen quan caiem a terra. Els meus pares Ana i Ricardo, la meua germana Paula, la Ta Espe, la meua iaia, Tos i cosins. Ells son els que m’han agafat de la ma en cada pas del camí. Ells m’han fet posar el cap ben alt allà on anara i senTr-me orgullosa dels meus arrels. Però si algú es responsable de que hui esTga jo ací en este escenari es sense ningun dubte gracies a ma mare i a la meua germana. Juntes lluitarem per complir aquest somni inimaginable. M’han ensenyat com deu ser una verdadera fallera i van instaurar en mi la seua passió per tota la nostra tradició. Per que li ho dec tot a elles, una i mil voltes, GRÀCIES! Però vaig a contar-vos un secret que he aprés durant aquest any màgic. La gent no sap que dins d’aquest regnat ni han sempre dos Falleres Majors de València. La que puja al escenari i saluda, i la que es queda baix aplaudint. Ella ha estat al meu costat en tot moment. En cada pas i en cada decisió, i aquesta banda es de les dos. Gràcies Mama. Per que tu m’ha fet senTr gran, però sense saber que la veritablement gran eres tu. Te quiero.

A la meua Fallera Major Marina, que aquest any ha fet el paper de la meua confident, m’agradaria agrair-te tots els moments inoblidables que hem comparTt… com eixos moments al cotxe, eixes mirades de complicitat i sobretot pel teu afecte i esTma. Hem aprés molessim en cada acte i sempre hem Tngut clar que el més important per a les dos, era que les falleres i els fallers se senTren feliços amb la nostra presència i que gaudiren al màxim d’aquestes falles 2019. Marina, sempre t’estaré molt agraïda, perquè amb la teua cort d’honor heu estat pendents de nosaltres en tot moment i volem donar-vos l’enhorabona perquè heu sigut unes digníssimes representants de les falles i heu projectat a la dona valenciana d’una manera extraordinària. De la mateixa manera, m’agradaria donar les gràcies a les vostres famílies per cadascun dels aplaudiments i actes d’esTma que ens heu donat acte rere acte, sou encantadors FAMA 2019, UN BES MOLT GRAN PER A TOTS VOSALTRES. MARINA, en aquesta nit d’emocions trobades vull dir-te que jo esTc Feliç per haver complit el meu somni, però esTc molt més feliç per haver-lo viscut al teu costat. ET VULL PER SEMPRE.

Un dels grans regals que m’ha donat aquest any, ha vingut en forma de xiqueta. De una moreneta de 11 anys que te les idees molt clares, es intel·ligent, diverTda, i fallera fins a la medul·la. Sara, he trobat en tu una confident, una còmplice, una companya d’aventures. T’he pogut veure créixer i converTr-te en una xicoteta dona. He senTt pur orgull per tu en milers de situacions, on ens has donat una lliçó de compromís amb el mon faller. Ens portem moments que seran únicament de nosaltres dos, i això no ens ho llevarà mai ningú. Gràcies per ensenyarme a veure de nou les falles amb els ulls de l’infancia, per l’esTma que sempre he vist en la teua mirada, i per obrirme les portes a la teua meravellosa família. T’assegure que aquest privilegi que ens ha oferit València exisTrà com a amistat eternament. Et vull molt.

Agrupació i sector Olivereta…. gràcies per comparTr en mi aquest meravellós viatge arreu del món faller i per tota la vostra dedicació i entrega. A la meua volguda comissió de la falla Josep Maria Bayarri -Los Isidros, moltes gràcies per tots els vostres detalls, i per sempre Tndre una mirada i una acció especials per a mi. Per estar sempre al meu costat…. Sabeu que cada moment que he Tngut lliure he anat al nostre casal , i em donàveu l’oportunitat d’estar amb vosaltres encara que fora una estona i de fer-me senTr molt feliç. Tinc que dir vos; que no he de tornar a casa, perquè vosaltres vos heu encarregat de que la meua sensació siga que mai m’he anat… MOLTES GRACIES!!

Ha arribat el moment de tornar amb els que m’han fet la fallera que sóc hui. Els que m’han vist créixer, aprendre i gaudir de les falles com ningú. Tornar al meu esTmat Barri de Sant Josep, al meu sector Algirós i Agrupació del MaríTm. A totes les seues persones, eixes que m’han recolzat des del primer moment. Em queda tota una vida fallera per davant i Tnc clar en qui vull comparTr-la. Gracies per tant CahueTns!
Aquesta nit ens mostra la màgia i l’essència de les falles. Que en elles quan una cosa te fi, es només per a que una nova comença. Dins d’aquesta Fonteta les tenim a ELLES, a les Falleres Majors de Valencia del 2020 i a les seues Corts d’Honor.

Estem segures de que englobaran totes les millors qualitats de la dona i xiqueta valenciana. A vosaltres dir-vos que València vos espera. Ja es només una qüesTó de minuts. Estan ansiosos per mostrar-vos la seua admiració i esTma, i vos assegurem que serà un afecte que durarà per a tota una vida. A totes aquelles falleres que no escolteu el vostre nom hui, alceu el cap ben alt i poseu un gran somriure, perquè heu demostrat ser extraordinàries valencianes i sou mereixedores de tot el nostre reconeixement.
València, fallers… ha arribat el moment. Em sona que algú va dir allò de “ser faller és fer història”… Ací acaba i deixem escrita la nostra, la història del 2019. La de 26 falleres que hui vos han parlat amb una sola veu. Però no vos preocupeu, perquè la història de les falles conTnuarà escrivint-se per sempre, una història on tots vosaltres sou els protagonistes. Sapigueu que el veritable adéu no arriba amb el comiat, sinó amb l’oblit, i estes falleres vos prometen que mai mai vos oblidaran.
GRÀCIES VALÈNCIA! GRÀCIES FALLERES I FALLERS; VOS ESTIMEM I FINS SEMPRE!

 

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

Imagen: Armando Romero, Artur Part y Antonio Cortés

Advertisement
1 Comentario

1 Comentario

  1. Pingback: Sara Larrazábal, FMIV 2019, se despide junto a Marina Civera, FMV 2019, en la Fonteta | Colegio La Pursima Franciscanas

Tienes que estar registrado para comentar Acceder

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

ESPECIALES

El tiempo en Valencia para hoy

Publicado

en

el tiempo en valencia
Vista general de la ciudad de València con cielo nublado. EFE/Kai Försterling/Archivo

Aemet  nos acerca la previsión diaria del tiempo en Valencia:

València, 17 de junio (OFFICIAL PRESS-EFE). El cielo de la Comunitat Valenciana estará este lunes poco nuboso o despejado, con intervalos de nubes bajas en el litoral, las temperaturas sin cambios o en ligero ascenso y el viento del este y sureste flojo, con intervalos de moderado por la tarde en el litoral central.

Este martes seguirá el predominio de cielo poco nuboso o despejado, con nubes bajas en el litoral por la mañana e intervalos nubosos de evolución diurna en el interior, y las temperaturas se mantendrán sin cambios, según la Agencia Estatal de Meteorología (Aemet).

El viento será mañana de componente este y sur, flojo en general con intervalos de moderado por la tarde en el litoral sur y en el interior norte de Castellón.

Las temperaturas extremas registradas en las últimas veinticuatro horas en las capitales de provincia han sido las siguientes:

Castelló 26,6 y 19,1 grados

València 26 y 20,9 grados

Alicante 28,3 y 22,4 grados

Pronóstico marítimo:

====================

Aguas costeras de Castellón: viento del este 2 a 3 temporalmente variable. Marejadilla.

Aguas costeras de Valencia: viento del este 2 a 3 temporalmente variable. Marejadilla.

Aguas costeras de Alicante: viento del este y noreste 2 a 3 temporalmente variable. Marejadilla.

¿Cómo suele ser el tiempo en Valencia en primavera?

Valencia, situada en la costa este de España, disfruta de un clima mediterráneo con inviernos suaves y veranos calurosos. En primavera, desde finales de marzo hasta junio, el tiempo en Valencia suele ser bastante agradable.

Las temperaturas comienzan a subir gradualmente, moviéndose desde los 15°C a 20°C en marzo y abril hasta alcanzar los 20°C a 25°C en mayo y junio.

Sin embargo, no es raro experimentar días donde las temperaturas superen los 25°C, especialmente hacia finales de la primavera.

La lluvia en primavera es menos frecuente que en los meses de otoño e invierno, pero aún pueden darse episodios de precipitaciones, especialmente en marzo y abril.

Puedes seguir toda la actualidad visitando Official Press o en nuestras redes sociales: Facebook, Twitter o Instagram.

Continuar leyendo