Síguenos

Fallas

Consuelo Llobell: «El casal és la millor xarxa social del món»

Publicado

en

Con temple y serenidad, Consuelo LLobell, Fallera Mayor de València 2020, daba la bienvenida a las Fallas 2020 desde las históricas Torres de Serrano, recordando que es una fiesta que desde hace tres años es considerada como Patrimonio Cultural de la Humanidad por la Unesco.

«Fallers i falleres!
Valencians i valencianes!
Gent de tot el món!

Hui, des d’estes emblemàtiques Portes dels Serrans… símbol d’història de la nostra Terra… volem proclamar als ciutadans del món sencer, que comença la millor festa del món, les Falles.

Igual que els nostres avantpassats portaven a la nostra ciutat, a través d’aquesta porta, els millors fruits del seu treball… els fallers volem oferir hui els nostres fruits de tot un any.

Obrim estes portes i els nostres cors perquè tot el món s’endinse en la nostra essència i l’estime com cadascun de nosaltres. Unes tradicions que valorem i defenem tots junts. Que vegen una València unida, plena d’alegria, de festa i de gent respectuosa i acollidora. Perquè la meua falla és València, però vosaltres sou les Falles.

És l’hora que els nostres carrers oferisquen al món el millor de tots nosaltres… Un espectacle d’art, de llum, de color, de soroll i de tradicions.
Portant com a bandera la crítica, la sàtira, la imaginació i la creativitat… els artistes fallers omplin els nostres carrers i places d’eixes obres d’art úniques i irrepetibles… que ens caracteritzen i ens defineixen com a festa…

Al seu costat, trobem els pirotècnics que ens oferiran l’aroma més característic dels valencians… un espectacle de llum, soroll, pólvora i foc; convertint la nostra ciutat en el perfum més volgut per nosaltres, els fallers.

Arriba el temps de sentir els compassos de la nostra música als passacarrers, de contagiar-nos de la seua inigualable alegria al ritme de les partitures i d’admirar el folklore dels grups de danses.

Arriba el temps que els fallers, amb la nostra rica indumentària valenciana, amb les nostres gales falleres, convertim la nostra ciutat en un esclat multicolor ara que la primavera s’acosta. Gales que ens acompanyaran pels carrers de la nostra ciutat per visitar la Mare de Déu dels Desemparats i el nostre benvolgut Sant Josep.
Ells ens donaran l’alé necessari per tindre unes Falles plenes d’harmonia… perquè totes les comissions puguen gaudir de la màgia de la plantà, del sentir dels seus fallers i de la inspiració dels seus artesans…
Falles que el 19 de març es cremaran com cada any per convertir-se en el tret d’eixida d’un nou cicle faller.

Fa 3 anys la UNESCO ens va declarar patrimoni cultural immaterial de la humanitat. Un reconeixement al nostre passat, que honra el present i protegeix el futur…

A la dolça llengua valenciana que ens fa únics, que ens dóna vida i ens identifica com a poble…
Un reconeixement a la nostra forma de vida, perquè vosaltres, els fallers, sou les arrels on es sustenta la nostra festa.
La mostra més sincera d’un col·lectiu inclusiu, solidari i compromés; que es reinventa cada any amb més força; que és l’esperit dels nostres casals, on generació a generació aprenem a viure les falles amb germanor i il·lusió. Perquè sense cap dubte el casal és la millor xarxa social del món.
Les dotze dones que conformen la cort d’honor i jo ens sentim unes privilegiades. I per això, des d’ací, reafirmem el nostre compromís de representar–vos, als fallers i a València, en cada racó del mon, enaltint la nostra cultura i la nostra història… Tornant-vos així l’estima que ens oferiu en cadascun dels barris d’aquesta gran ciutat… vertebrant, junt a Alacant, Castelló i totes les juntes locals, el nostre territori…

Als valencians que esteu lluny, als de dret i als de naixement, als qui ja ens heu deixat i ens mireu des del cel… Gràcies per propagar que l’amor per València i per les falles no entén ni de distàncies ni de fronteres.

És el moment d’obrir la nostra ciutat i els nostres casals, per a convidar tota la Comunitat valenciana, tota Espanya, Europa i els ciutadans del món sencer a conéixer i a viure la nostra forma de vida des de dins.

Vos esperem / Os esperamos / Vi aspettiamo / Wir erwarten Sie / On vous attend / We are waiting for you.

Arriba el moment que estàvem esperant des de fa quasi un any… perquè fallers i falleres… JA ESTEM EN FALLES!

Ara sí, alceu el vostres estendards, junt a la nostra senyera. Tremolem i cridem tots junts: Visca València i Visquen les Falles!»

Advertisement
Click para comentar

Tienes que estar registrado para comentar Acceder

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Fallas

Los floristas valencianos rinden su tradicional homenaje a la Mare de Déu en la Basílica

Publicado

en

Floristas homenaje Vírgen Desamparados

La Basílica de la Virgen de los Desamparados ha acogido hoy, jueves, la tradicional Festa dels Floristes con una misa por la mañana y esta tarde las tunas universitarias de Valencia realizarán su tradicional Ronda del mes de mayo a la Mare de Déu.

En la misa de esta mañana ha participado la Escolanía de la Virgen, y ha sido ofrecida a intención del gremio de floristas, cuyos miembros han decorado el templo con flores, en centros y arreglos florales.

La tradicional Festa dels Floristes se celebra desde 1885 y con motivo de esta fiesta un grupo de representantes del gremio decoraron anoche el altar, las capillas, el presbiterio y el púlpito de la Basílica, para que esta mañana ya lucieran los ramos y arreglos florales donados por las propias floristerías y también por los floricultores, según han indicado desde la Comisión de la Festa dels Floristes.

En la organización de la Festa participan floristerías de la capital, entre ellas las de la plaza del Ayuntamiento, así como de pueblos cercanos y de la Asociación Profesional de Flores, Plantas y Tecnología Hortícola de la Comunidad Valenciana (ASFPLANT).

Ronda de las Tunas 

Por su parte, esta tarde las tunas universitarias de Valencia rendirán homenaje a la Virgen con su Ronda, que celebran desde 1974 impulsada por la Tuna de Derecho de Valencia. Así, a las 20:30 horas saldrán desde el Miguelete y realizarán un pasacalle hasta llegar a la Basílica donde entrarán por turnos.

Los integrantes de numerosas tunas de todas las universidades y escuelas universitarias de Valencia irán subiendo al altar de la Basílica e interpretarán canciones típicas.

Cada año, a excepción de 2020, tunas de distintas facultades universitarias de Valencia, como las de Derecho, Ciencias, Medicina, Telecomunicaciones, Arquitectura Técnica y de la Universidad Cardenal Herrera CEU, entre otras, y antiguos tunos en las “cuarentunas” participan en la ronda a la Virgen en el mes de mayo con motivo de su fiesta.

El origen de la ronda de las tunas a la patrona de Valencia se remonta al año 1974 cuando en el tapiz floral dedicado a la Virgen de los Desamparados, que realizó el artista Miguel Galbis ese mismo año en la Plaza de la Virgen, incluyó unos tunos de la facultad de Derecho de la Universidad de Valencia, luciendo la beca roja. A partir de entonces, la tuna de Derecho invitó al resto de tunas a participar en una ronda de homenaje a la patrona de Valencia que desde aquel año llevan realizando de forma ininterrumpida.

Fotos: Toni Cortés

Puedes seguir toda la actualidad visitando Official Press o en nuestras redes sociales: Facebook, Twitter o Instagram.

Continuar leyendo