Síguenos

Fallas

Consuelo Llobell: «El casal és la millor xarxa social del món»

Publicado

en

Con temple y serenidad, Consuelo LLobell, Fallera Mayor de València 2020, daba la bienvenida a las Fallas 2020 desde las históricas Torres de Serrano, recordando que es una fiesta que desde hace tres años es considerada como Patrimonio Cultural de la Humanidad por la Unesco.

«Fallers i falleres!
Valencians i valencianes!
Gent de tot el món!

Hui, des d’estes emblemàtiques Portes dels Serrans… símbol d’història de la nostra Terra… volem proclamar als ciutadans del món sencer, que comença la millor festa del món, les Falles.

Igual que els nostres avantpassats portaven a la nostra ciutat, a través d’aquesta porta, els millors fruits del seu treball… els fallers volem oferir hui els nostres fruits de tot un any.

Obrim estes portes i els nostres cors perquè tot el món s’endinse en la nostra essència i l’estime com cadascun de nosaltres. Unes tradicions que valorem i defenem tots junts. Que vegen una València unida, plena d’alegria, de festa i de gent respectuosa i acollidora. Perquè la meua falla és València, però vosaltres sou les Falles.

És l’hora que els nostres carrers oferisquen al món el millor de tots nosaltres… Un espectacle d’art, de llum, de color, de soroll i de tradicions.
Portant com a bandera la crítica, la sàtira, la imaginació i la creativitat… els artistes fallers omplin els nostres carrers i places d’eixes obres d’art úniques i irrepetibles… que ens caracteritzen i ens defineixen com a festa…

Al seu costat, trobem els pirotècnics que ens oferiran l’aroma més característic dels valencians… un espectacle de llum, soroll, pólvora i foc; convertint la nostra ciutat en el perfum més volgut per nosaltres, els fallers.

Arriba el temps de sentir els compassos de la nostra música als passacarrers, de contagiar-nos de la seua inigualable alegria al ritme de les partitures i d’admirar el folklore dels grups de danses.

Arriba el temps que els fallers, amb la nostra rica indumentària valenciana, amb les nostres gales falleres, convertim la nostra ciutat en un esclat multicolor ara que la primavera s’acosta. Gales que ens acompanyaran pels carrers de la nostra ciutat per visitar la Mare de Déu dels Desemparats i el nostre benvolgut Sant Josep.
Ells ens donaran l’alé necessari per tindre unes Falles plenes d’harmonia… perquè totes les comissions puguen gaudir de la màgia de la plantà, del sentir dels seus fallers i de la inspiració dels seus artesans…
Falles que el 19 de març es cremaran com cada any per convertir-se en el tret d’eixida d’un nou cicle faller.

Fa 3 anys la UNESCO ens va declarar patrimoni cultural immaterial de la humanitat. Un reconeixement al nostre passat, que honra el present i protegeix el futur…

A la dolça llengua valenciana que ens fa únics, que ens dóna vida i ens identifica com a poble…
Un reconeixement a la nostra forma de vida, perquè vosaltres, els fallers, sou les arrels on es sustenta la nostra festa.
La mostra més sincera d’un col·lectiu inclusiu, solidari i compromés; que es reinventa cada any amb més força; que és l’esperit dels nostres casals, on generació a generació aprenem a viure les falles amb germanor i il·lusió. Perquè sense cap dubte el casal és la millor xarxa social del món.
Les dotze dones que conformen la cort d’honor i jo ens sentim unes privilegiades. I per això, des d’ací, reafirmem el nostre compromís de representar–vos, als fallers i a València, en cada racó del mon, enaltint la nostra cultura i la nostra història… Tornant-vos així l’estima que ens oferiu en cadascun dels barris d’aquesta gran ciutat… vertebrant, junt a Alacant, Castelló i totes les juntes locals, el nostre territori…

Als valencians que esteu lluny, als de dret i als de naixement, als qui ja ens heu deixat i ens mireu des del cel… Gràcies per propagar que l’amor per València i per les falles no entén ni de distàncies ni de fronteres.

És el moment d’obrir la nostra ciutat i els nostres casals, per a convidar tota la Comunitat valenciana, tota Espanya, Europa i els ciutadans del món sencer a conéixer i a viure la nostra forma de vida des de dins.

Vos esperem / Os esperamos / Vi aspettiamo / Wir erwarten Sie / On vous attend / We are waiting for you.

Arriba el moment que estàvem esperant des de fa quasi un any… perquè fallers i falleres… JA ESTEM EN FALLES!

Ara sí, alceu el vostres estendards, junt a la nostra senyera. Tremolem i cridem tots junts: Visca València i Visquen les Falles!»

Advertisement
Click para comentar

Tienes que estar registrado para comentar Acceder

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Fallas

GALERÍA| La elegancia del espolín Francia de María Estela Arlandis para la dansà

Publicado

en

traje María Estela Arlandis dansà 2024
El traje María Estela Arlandis para la dansà 2024-Foto: JUNTA CENTRAL FALLERA

La dansà de las Fallas 2024 se ha celebrado este viernes, un acto muy esperado en el que la Fallera Mayor de València, María Estela Arlandis, ha querido lucir un traje muy especial.

El Espolín Francia: Un Tesoro de tradición y elegancia en la Indumentaria Valenciana

El cartonaje de este maravilloso espolín que luce María Estela es un dibujo con una historia rica y distinguida que ha trascendido fronteras, siendo reconocido tanto en Francia como en España desde el Siglo XVIII.

Esta ornamentación, tan arraigada en la cultura y la moda de ambas naciones, ha dejado una huella perdurable en la indumentaria, adornando desde piezas litúrgicas hasta los trajes de nuestras madres y abuelas de generaciones pasadas.

Con un fondo de urdimbre en un tono arenoso, reminiscente de las dunas de Pinedo, este espolín se convierte en un verdadero símbolo de la identidad valenciana.

Es el fondo Pinedo, bautizado en honor a aquellos paisajes que evocan la esencia misma de nuestra tierra.

Pero lo que hace verdaderamente especial a este espolín es la exquisita paleta de colores que dan vida a sus flores. Tejido en tonos tierra y detallado con una trama negra que resalta los contornos de cada flor, este diseño cautiva por su profundidad, definición y realismo.

Inspirado en los tejidos de antaño, el espolín se enriquece con toques de oro viejo, añadiendo una sobriedad y elegancia incomparables.

La indumentarista de cabecera de María Estela Arlandis

Para su confección, una vez más ha confiado en Marián Indumentaria, que luce un corpiño de espolín Francia en el característico tono arenoso, acompañado por una falda de damasco en un encantador color romero de la compañía Valenciana de la seda.

La falda, elegantemente rematada con un galón dorado, se complementa con unas manteletas que reproducen un diseño antiguo de las Hijas de Carmen Esteve.

Aderezada con peinetas y un aderezo de Montoya, además de un cancán y camisa de Margarita Vercher, este conjunto deslumbra con su radiante armonía y refinamiento.

El traje María Estela Arlandis para la dansà 2024

GALERÍA| El precioso espolín Ramón de Marina García para su dansà a la Virgen

Los trajes de la Corte de Honor 2024 para la dansà

Las doce componentes de la Corte de Honor han confiado su estilismo a Montaña Caballero Indumentaria.

Para los trajes de la corte de honor de la Fallera Mayor de Valencia se ha elegido una confección tradicional basada en jubón de manga larga, envarado de esparto y ojetes vistos.

Para la falda un guardapeus con ruedo de algodón. Los tejidos son de Compañía Valenciana de la Seda una seda de moiré con dibujo de Cachemira en color caramelo para el guardapeus.

El jubón Rocío

El jubón de un tejido de nombre Rocío también en seda, con un abanico de colores que se intercalaba por parejas.

Las manteletas que se ha seleccionado a Hijas de Carmen Esteve, que nos ha proporcionado un dibujo de palmas donde se identifica la tradición.

El vuelo de las faldas se lo ha dado Mavimar , diseñando un ahuecador propio.

Para los zapatos, han confiado en Trinidad Meléndez. Las medias y los mantones con la esencia de Domingo Artesanos Textiles, colorido y tradición en estado puro.

La orfebrería de la firma Miguel de Orfebre Montoya, que ha realizado unos pendientes de almendra con topacio, agulla de pit y pinchos a juego.

FotoS: JUNTA CENTRAL FALLERA

 

Te puede interesar:

Esta es la historia, la belleza y las imágenes del espolín Francia

Estos han sido los trajes de la dansà de las últimas Falleras Mayores de Valencia

Puedes seguir toda la actualidad visitando Official Press o en nuestras redes sociales: Facebook, Twitter o Instagram.

Continuar leyendo