Síguenos

Fallas

El discurso de la Crida de las Falleras Mayores de Valencia 2024

Publicado

en

discurso Crida Falleras Mayores Valencia 2024

La Crida de este 2024 será recordada, no solo por su suspensión por el trágico incendio de Campanar, también por los parones, nunca vistos, por el incendio de una palmera junto a la antigua Casa de los Caramelos, y porque es la primera vez que el discurso de la Crida de las Falleras Mayores de Valencia 2024 se hace conjunto.

El discurso íntegro de la Crida de las Falleras Mayores de Valencia 2024

Valencians i valencianes Falleres i Fallers

Gent de tot el món,

 

Ací, baix la llum d’eixa lluna que ens il·lumina quan el mes de febrer s’apaga, ressona la veu que desperta València.

 

Una València solidària, unida, una València que hui, més que mai, només vol que les úniques flames presents als nostres barris siguen les d’una falla el dia de la Cremà… Una València agraïda a tots aquells que ens cuiden i ens protegeixen.

 

I ací, sobre les pedres que escriuen la nostra història, a les portes que obrin el cor d’una ciutat, portant els estendards que criden d’on venim i qui som, venim a dir que s’apropa la primavera, torna la llum, s’il·lumina la ciutat que encén la flama eterna, la de les FALLES.

 

Les Falles, que com una seda valenciana va teixint tan inestimable ruta en un recorregut de quatre estacions, les que ens marquen els pilars fonamentals de la festa:

 

La càlida llum estival és la pirotècnia que amb la seua partitura, plena de resplendor i color, crea un jardí efímer que engalana València i els seus pobles. I ho fa al so del tabal i la dolçaina, les bandes de música, la poesia festiva i la dolça parla valenciana.

 

Les últimes lluentors del sol a la tardor són els metalls de les nostres teles, de la nostra orfebreria, de la nostra indumentària. Eixa que ens distingeix i portem amb orgull.

 

En un hivern en el qual la llavor es gesta en els tallers dels nostres artistes, els modeladors de somnis. Ells són els que donen forma al sentir de la nostra festa, amb un llenguatge únic en el món. Una llavor que compartim amb qui arriba perquè brolle cada març, com les flors que deixem baix el mant de qui afectuosament ens protegeix i baix l’atenta mirada del nostre estimat Sant Josep.

 

I així arribem a la primavera, la que construeix cada comissió al cors dels casals, dels carrers, de les cases, en la proximitat de qui arriba, en la distància de qui les enyora des de lluny i des de l’amor dels nostres majors.

Ells, que a través dels seus ulls hem heretat les tradicions, que de les seues mans hem rebut el seu llegat. Ells són el nostre vertader Patrimoni i nosaltres som el seu millor reflex.

 

Sempre que s’escolte un pasdoble, sempre que s’òbriga la porta d’un casal, sempre que es plante una falla, la seua memòria serà eterna.

 

Una memòria que hereten els nostres menuts, el present i futur de la nostra festa….

Marina García, Fallera Mayor Infantil

XIQUETS I XIQUETES…

 

Ens hem reunit ací, a estes torres que foren portes de la ciutat per a obrir hui les dels nostres cors i així, mostrar al món sencer, allò que sabem fer els més menuts de la nostra terra,

compartir que venen dies carregats d’alegria, de bondat, de festa, de PAU i d’AMOR!

 

Per a qui diu que som el futur, els mostrarem que som el present, I que volem ser part d’una festa que està més viva que mai,

que cuida i respecta els vells costums i tradicions, però que també sap donar pas a les més noves.

 

Per això, volem fer un pacte amb els nostres majors,

i mostrar el nostre ferm compromís de donar continuïtat a aquesta meravellosa festa que ens han oferit.

i així, junts, aconseguir

que no quede ningú sense saber… QUÈ VOL DIR SER FALLER…

NI COM BATEGA EL COR… D’UNA FALLERA!!

 

Els més menuts estem preparats!

Perquè si cal celebrar… volem fer-ho sense sostre, convidant a tots i a totes a vindre amb nosaltres, perquè les Falles i València així ho mereixen!

Perquè tots junts, aconseguirem, un any més, FER FALLA!

 

I amb eixe sentiment, cal enaltir la solidaritat i germanor infinita que ha mostrat València cap al meu barri. Hui, més que mai, portem Campanar al cor.

 

En el meu nom i en el de la meua Cort d’Honor volem agrair a totes les comissions i en especial, als nostres infantils. per ser el motor que mou cada falla,

i perquè sabem que omplireu els carrers de color, de llum, de tradició, de cultura i de diversió…

 

Perquè hui, comissions infantils, vull ser per a vosaltres el tro d’avís

que anuncia que s’acosta la nostra festa…

 

FALLERETS I FALLERETES

Prepareu-vos perquè ARA SÍ… I ACÍ… COMENÇA TOT!! Que no quede un racó on no s’escolte el nostre crit…

CRIDEU AMB NOSALTRES PER A CONTINUAR TEIXINT LA MILLOR FESTA DEL MÓN….

LES FALLES!!

María Estela Arlandis, Fallera Mayor de Valencia 2024

Un teixit on també estem nosaltres, la meua Cort d’Honor i jo. Cada pas que donem, cada somriure, cada mirada, és la de cada faller i fallera de les nostres 384 comissions… Perquè vosaltres sou el nostre alé, sou el nostre orgull.

 

Enguany, a més, mirem cap al futur des de la ciutat del blau etern com a Capital Verda Europea. La ciutat de les palmeres, dels jardins de murta, de roses, i de la flor del taronger. La ciutat banyada pel Mediterrani, pel Túria, l’Albufera i l’horta valenciana. La ciutat hospitalària i cosmopolita, responsable i tolerant, eixa que vol convidar a totes i tots a conéixer la millor festa del món, les Falles!

 

Vos convide a obrir de bat a bat les portes dels nostres casals, a compartir la germanor fallera amb els vostres amics, amb els vostres veïns, amb tot aquell que vulga conéixer la nostra festa, perquè la màgia de les Falles fa que ens trobem persones que passen de ser desconegudes a persones que es queden en el més profund dels nostres cors.

 

Vos convide a omplir d’art els carrers, de sàtira i alegria, inundem de llum el cel en una festa que no té sostre, perquè ja és Patrimoni de tot el món.

 

Scoprire, entdecken, découvrir, 发现 ( Faxién), juhu ( yuju ), discover the most beautiful festival in the world, LAS FALLAS!

 

Com deia el nostre poeta Ausiàs March, ‘trobàreu clar que us amaré sense fi’… Falleres i fallers, amem tant la nostra festa perquè mai conega fi.

 

Al cel els vostres estendards, la vostra senya d’identitat, la que vos fa únics i irrepetibles, però que al seu torn, ens convida a agafar la mà del faller del costat per una mateixa raó…

 

Cridar al món sencer que el nostre moment ha arribat Cridar al món sencer que JA ESTEM EN FALLES!!

Visca València i visquen les Falles!

Toda la información de Fallas Valencia 2024 en Official Press

Consulta en nuestra página toda la información de las Fallas 2024 como el programa completo de actos de las Fallas, las novedades, horarios, indumentaria, peinados, el tiempo que hará y los horarios de la Ofrenda de Fallas, el directo de mascletaes y castillos.

Advertisement
Click para comentar

Tienes que estar registrado para comentar Acceder

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Fallas

La batalla de Flores de Valencia: Consulta si te ha tocado un palco

Publicado

en

batalla de flores valencia entradas

L’Ajuntament sortea 375 palcos de la Batalla de Flores entre las 14.715 personas inscritas  

    Una vez finalizado el plazo de inscripción y recogidos todos los datos de las personas participantes, L’Ajuntament ha sorteado esta mañana, ante notario, 375 palcos de la Batalla de Flores entre las y los 14.715 solicitantes. Durante el periodo de solicitud, la web específica creada para dicho evento ha recibido un total de 157.000 visitas, con entradas desde países como Francia, Reino Unido, Alemania y Holanda. 

 Cada persona inscrita recibió un número para participar. En este sentido, el sorteo se ha llevado a cabo mediante un programa informático que emite 6 números al azar, con una separación mínima entre números de 73. De los 6 números generados, los 5 primeros son los que inician los tramos de números premiados (72 por cada número más el mismo número) y el sexto número marca el inicio de la lista de espera. 

 De esta forma, los 5 primeros números que inician el tramo de los premiados han sido el 1757 (hasta el 1829), el 5998 (hasta el 6070), el 8231 (hasta el 8303), el 7077 (hasta el 7149) y el 1923 (hasta el 1995). Por su parte, el número que inicia el tramo de espera es el 1293 (hasta el 1365). El resultado del sorteo se publicará en la web y, además, las personas seleccionadas recibirán una notificación en la dirección de correo electrónico proporcionada. 

 

El concejal de Fallas, Santiago Ballester, ha calificado el sorteo de “éxito total”, lo que  “demuestra que la Batalla de Flores es, dentro del calendario de la Fira de Juliol, uno de los actos más esperados por todo el mundo, este año se tirarán cerca de un 1.3 millones de claveles, que están repartidos en cuatro campos diferentes, por lo que estamos muy contentos con la promoción alcanzada para este evento”, ha concluido. 

 Cada palco tiene capacidad para ocho personas, y un coste de 40 euros por palco, su compra se podrá efectuar a partir de las 08.30 horas del miércoles, día 24, y hasta las 11.00 horas del día 26. A partir de ese momento, aquellos no vendidos se ofrecerán telefónicamente a las personas de la lista de espera, que también podrá consultarse en la web. Estas personas podrán ejercer su opción de compra hasta las 10.00 horas del sábado 27 de julio. 

 En cuanto a la compra de los palcos en taquilla, las personas interesadas podrán hacerlo el sábado 27 de julio, desde las 10:00 hasta las 13:30 horas o, en su caso, hasta que se agoten los tickets. 

 

 

 

 

Mañana, sorteo 

 

Una vez recogidos todos los datos, el sorteo para poder comprar los palcos se celebrará mañana martes ante notario, a las 09.00 horas. Cada palco tiene capacidad para ocho personas, y un coste de 40 euros por palco. 

 

El sorteo ante notario se llevará a cabo mediante un programa informático que emite 6 números al azar, con una separación mínima entre números de 73. De los 6 números generados, los 5 primeros serán los que iniciarán los tramos de números premiados (72 por cada número más el mismo número: total 73 números x 5 tramos = 365 números premiados) y el sexto número marcará el inicio de la lista de espera (por si el titular de algún número premiado no ejerciera su derecho a compra). 

 

El resultado del sorteo se publicará en la web www.batalladeflors.com, y las personas seleccionadas recibirán una notificación en la dirección de correo electrónico proporcionada en la inscripción. En cuanto a la lista de espera, también podrá consultarse a través de la página web www.batalladeflors.com 

 

Finalmente, la compra de los palcos se podrá efectuar a partir de las 08.30 horas del miércoles, día 24, y hasta las 11.00 horas del día 26. A partir de ese momento, si quedaran palcos no vendidos, estos se ofrecerán telefónicamente a las personas de la lista de espera, por riguroso orden de número. Estas personas podrán ejercer su opción de compra hasta las 10.00 horas del sábado 27 de julio. 

 

En cuanto a la compra de los palcos en taquilla, las personas interesadas podrán hacerlo el sábado 27 de julio, desde las 10:00 hasta las 13:30 horas o, en su caso, hasta que se agoten los tickets. 

 

 

 Te puede interesar:

Todas las preseleccionadas infantiles para 2025: Candidatas a Fallera Mayor Infantil de Valencia

 

Ellas son todas las preseleccionadas 2025: Candidatas a Fallera Mayor de Valencia

Puedes seguir toda la actualidad visitando Official Press o en nuestras redes sociales: Facebook, Twitter o Instagram y también puedes suscribirte a nuestro canal de WhatsApp.

Continuar leyendo