Síguenos

Fallas

Marina Civera: «Ser fallero es hacer historia»

Publicado

en

Marina Civera: "Ser fallero es hacer historia"

València ya está en Fallas. Así lo ha proclamado la Fallera Mayor de València 2019, Marina Civera, a los pies de las Torres de Serrano. Tras recibir las llaves de la ciudad, la máxima representante de la fiesta ha realizado un discurso en el que ha ensalzado la figura de los falleros como eje de la fiesta.

Este es el discurso íntegro de la Fallera Mayor de València 2019, Marina Civera, en la Crida:

«Valencians! Fallers i falleres! Gent de tot el món!

Units com sempre des de les portes més nobles de la ciutat, i donant la benvinguda a la primavera, alcem les nostres veus com si fora una sola, per a cridar al món sencer que… Ja estem en Falles!!

Ha arribat el moment de vore als nostres carrers l’esforç i dedicació de tot un any de treball. Obrim pas a la sàtira i la crítica, al pilar principal de la nostra festa, totes eixes obres d’art que es planten als nostres barris. Per fi vorem lluir la nostra ciutat, plena de foc, de música, de llum i de color.

Donem la benvinguda a una festa màgica, plena d’il·lusió, que s’alça de nou cada any com l’au fènix de les seues cendres. Una festa que no podria eixir endavant si no fora per l’esforç de tota la gent que l’envolta: els nostres artesans, artistes fallers, pirotècnics, músics, indumentaristes, perruquers, orfebres, però sobretot, vosaltres, els fallers! Sense vosaltres, no existirien les Falles!

Si d’alguna cosa podem ser exemple els fallers, és de protegir, impulsar i estendre tot allò que ens fa únics, sent tant professors com alumnes de la nostra festa, ensenyant i aprenent d’ella cada dia. Vosaltres sou el motor d’una festa que viu una herència històrica que ens fa ser un poble ric en cultura i tradicions, ple de tolerància i que és ambaixador de la solidaritat.

Sou part d’una festa que no té límits, que és art i història viva, que estima les seues arrels, treballa el seu present i construïx per a València un radiant futur… perquè ser falles ens fa grans, perquè ser faller és fer història!

Hem de ser un poble més orgullós que mai des que les nostres Falles foren declarades Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat! Este reconeixement internacional li’l devem als nostres avantpassats i al seu amor per la nostra festa, transmès de generació en generació. Fem-los sentir orgullosos mostrant al món sencer que som un poble lluitador, hospitalari i creatiu. Que som un poble inclusiu, que defén la convivència i la germanor, i que protegeix la seua llengua valenciana!

Junt amb estes 12 dones que són l’essència i reflex del gran paper de la dona en la nostra festa i en la nostra societat, i que amb tot el seu cor representen i transmeten el missatge del nostre poble valencià, vos fem saber que les portes de la nostra ciutat sempre estan obertes.

Volem convidar a tots els veïns de València, als fallers de tots els pobles i ciutats on es planten falles, als habitants de totes les comarques i a les províncies germanes d’Alacant i Castelló, a tota Espanya, Europa, i a tots els ciutadans del món, a aprofitar este regal que ens dona Valencia i vindre a gaudir de la millor festa del món! Vingueu, Venid, Visit, Viens, Vieni… You are always welcome to València!

No volem oblidar-nos dels valencians que estan lluny de casa. Volem donar-vos les gràcies per ser els millors ambaixadors de la nostra festa i la nostra terra. Vosaltres sou els responsables que les Falles estiguen vives més enllà de les nostres fronteres!

I a tots aquells que encara no heu tingut l’oportunitat d’enamorar-vos de les Falles, vingueu i descobriu que és una festa multisensorial, que sou benvinguts a la festa dels sentits!

Perquè les Falles i València són sempre una bona idea!!

Fallers, eixiu als carrers i ompliu-los de pólvora, de música, de flors i devoció al nostre patró sant Josep i a la nostra Geperudeta.

I recordeu sempre que les nostres falles són efímeres, però el nostre amor per elles és etern!

Fallers! Falleres! Alceu els vostres estandards!

Que flamegen en l’aire junt amb la nostra senyera per a cridar tots a una veu:

Visca València… i visquen les Falles! »

Advertisement
Click para comentar

Tienes que estar registrado para comentar Acceder

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Fallas

¿Habrá mascletà el Día de la Madre en València? Catalá responde

Publicado

en

Floristerías de València piden el cambio de fecha para la mascletà del Día de la Madre

La decisión del Ayuntamiento de València de programar una mascletà aplazada de Fallas para el Día de la Madre, el 4 de mayo, ha generado una fuerte polémica entre el colectivo de floristas de la ciudad. Las floristerías, especialmente las situadas en la Plaza del Ayuntamiento, se han mostrado preocupadas por el impacto negativo que esta festividad puede tener sobre sus ventas en una de las fechas más importantes del año.

Restricciones por la mascletà y pérdidas para las floristerías

Según indican los afectados, la programación de la mascletà en el Día de la Madre «supone un grave perjuicio económico» para las floristerías, al coincidir con una de las jornadas de mayor volumen de ventas del año, cuando el acceso peatonal y de vehículos a la zona quedará restringido debido al dispositivo de seguridad del evento.

«Este día supone un elevado porcentaje de venta para las floristerías ubicadas en la Plaza del Ayuntamiento», advierten los comerciantes en un comunicado dirigido a la alcaldesa María José Catalá.

Las floristerías, especialmente las de la Plaza del Ayuntamiento, reclaman al consistorio que reconsidere la fecha del espectáculo pirotécnico, debido a que limita su actividad en una jornada clave para su economía.

València, tierra de flores… ¿o de pólvora?

Las floristerías, que son consideradas un emblema de la tradición valenciana, subrayan que su actividad en la plaza «es un símbolo de nuestra identidad cultural». Además, alertan que esta programación podría afectar a numerosos empleos directos e indirectos dentro del sector floral, un colectivo que trabaja intensamente durante esta época del año.

“Estamos seguros de que muchas madres preferirán recibir flores en lugar de pólvora”, afirman los floristas en un tono reivindicativo.

Petición formal al Ayuntamiento

Los floristas de València solicitan al Ayuntamiento que traslade la mascletà a otra fecha que no interfiera con el desarrollo normal del comercio el Día de la Madre, apelando al equilibrio entre las festividades y las necesidades económicas locales.

La polémica sigue ganando relevancia a medida que se acerca el 4 de mayo, con la esperanza de que el consistorio valore la importancia de las tradiciones valencianas en todos sus aspectos.

Catalá garantiza la mascletà del Día de la Madre en València y asegura medidas para minimizar el impacto en los floristas

El Ayuntamiento asegura que trabaja con los comerciantes de la plaza para acotar el cierre y proteger las ventas en una fecha clave

 


La mascletà del 4 de mayo sí se celebrará, pese a coincidir con el Día de la Madre

La alcaldesa de València, María José Catalá, ha confirmado que la mascletà especial prevista para el 4 de mayo, coincidiendo con el Día de la Madre, se celebrará como estaba previsto. Según explicó, el disparo se programó en esta fecha debido a que no pudo llevarse a cabo durante las pasadas Fallas.

“Se debe disparar pronto, ya que los pirotécnicos tienen el material preparado”, ha indicado la alcaldesa, subrayando que se trata de una situación excepcional que no se repetirá todos los años.

Estas son las fechas para disparar las tres mascletaes suspendidas en Fallas

Puedes seguir toda la actualidad visitando Official Press o en nuestras redes sociales: Facebook, Twitter o Instagram y también puedes suscribirte a nuestro canal de WhatsApp.

Continuar leyendo