Síguenos

Fallas

GALERÍA| Así ha sido la proclamación de las Falleras Mayores de València

Publicado

en

Proclamación de las Falleras Mayores de València
Fotos: Toni Cortés

Este miércoles se ha celebrado la proclamación de las Falleras Mayores de València en el hemiciclo municipal, se trata de su primera puesta en escena en uno de los actos más solemnes y emotivos para las nuevas representantes.

Laura Mengó y Paula Nieto  han pronunciado su primer discurso en público tras ser recibidas con todos los honores.

Así ha sido el discurso de la Fallera Mayor Infantil de València, Paula Nieto

Bona vesprada a totes i a tots

 

Quan una xiqueta fallera somnia amb este moment sempre pensa que és això, només un somni, però de vegades els somnis es compleixen, el meu i el d’altres 25 xiquetes i dones especials i meravelloses…

 

Per a mi és tot un privilegi i responsabilitat estar hui ací, envoltada de tots els valencians i valencianes…i fer-ho a més, com a fallera major infantil de València, és un orgull inexplicable.

 

En primer lloc, volia donar les gràcies al jurat per haver-me donat l’honor, junt amb la meua cort, de representar a tots els xiquets i xiquetes falleres… Volem fer-vos una promesa… disfrutar d’enguany i ser sempre 13. Anem a fer-ho molt bé perquè vosaltres i València estigueu orgullosos de nosaltres.

 

En aquests moments, tan importants en la meua vida fallera, no puc deixar de recordar tot el viscut amb la meua comissió Azcàrraga-Ferran el Catòlic i també al meu sector i agrupació, Botànic-La Petxina. Gràcies pel vostre afecte i per ajudar-me a aconseguir el meu somni, però sobretot per ser part de la fallera que hui soc. I gràcies també a la meua família per haver-me inculcat l’amor per aquesta festa. Soc molt afortunada de ser valenciana i fallera.

 

I a la meua Cort d’Honor… Espere que estigueu tan orgulloses de mi com ja ho estic de totes vosaltres.

 

Vera, Daniela, Lara, Carla, Dani, Maria Elena, Paula, Olympia, Sofia, Ela, Beatriz i Maria, estic segura que gaudirem d’un any meravellós, junt amb les nostres famílies, som un gran equip i més encara amb Laura i la seua Cort.

 

Nosaltres, els xiquets i xiquetes valencianes, som la il·lusió, som el present i som el futur de la nostra festa, però sempre de la mà dels nostres majors… perquè si hi ha un gran patrimoni, eixe és el sentiment faller que heretem dels nostres…

 

I al món faller, espere que siga un any molt bonic i per això vos necessite, vull que gaudim totes i tots junts de la nostra gran festa, les Falles.

 

Visquen les Falles i Visca València!!!

Así ha sido el discurso de la Fallera Mayor de València, Laura Mengó

Bona vesprada, il·lustríssim alcalde de València, president i Directiva de Junta Central Fallera, altres autoritats, Belleses del Foc d’Alacant, Reines de les Festes de Castelló, Nerea, Carmen i Corts d’Honor, falleres i fallers.

 

Esta és la primera vegada que estos tretze cors es dirigeixen a València a través d’una sola veu, 13 cors que des del dia 30 de setembre bateguen a un mateix ritme, el de la cardioversió valenciana.

 

Per començar, en nom de totes, volem agrair l’aposta personal de les set persones que han conformat el nostre jurat i que s’han convertit en part essencial d’aquest procés. Gràcies per ser exemple d’humanitat, valentia, generositat i empatia.

 

També recordar a les 60 meravelloses companyes que han gaudit durant aquest mes al nostre costat i han sigut exemple d’entrega, il·lusió i valenciania, però també d’amistat i bondat, demostrant tanta estima per totes nosaltres.

 

Tinc el plaer i la responsabilitat de representar esta extraordinària ciutat formada per grans persones. Estic segura que junt amb estes dones compromeses i a l’equip que forma Junta Central Fallera, farem encara més gran la nostra festa.

 

És el moment de tornar a València tot el que durant tants anys ens ha regalat, i ho farem amb el compromís de demostrar que les emocions són el motor de les falles.

 

Després d’uns anys atípics i difícils, ressorgirem de les cendres com l’au fènix i vàrem donar pas a les falles dels sentiments, dels records, de les experiències i les trobades. I és que el ritme cardíac valencià és un bombeig que no cessa mai. Un bateig que va sostindre l’esperança d’un col·lectiu i que ha conservat sempre la nostra tradició. I ara, arriba el moment de cuidar l’essència que fa especial la nostra festa.

 

Si em permeteu, el meu últim agraïment va dedicat a la meua falla Monestir de Poblet- Aparicio Albiñana, l’Antiga de Campanar i el meu sector, Campanar, per recolzar-me incansablement i haver-me format com la fallera que soc hui en dia. M’agradaria tindre la capacitat de tornar tota l’estima rebuda portant les meues arrels per cada casal de València.

 

A totes nosaltres ens agradaria recordar-vos que gràcies a tot el col·lectiu faller podem continuar donant vida a la nostra cultura, les nostres tradicions i la nostra llengua valenciana. Així que potenciem aquest 2023 que som el perfecte engranatge per a mantindre viva esta tradició que fa tan gran a València.

 

Moltes gràcies.

Proclamación de las Falleras Mayores de València en imágenes:

Fotos: Toni Cortés

Advertisement
Click para comentar

Tienes que estar registrado para comentar Acceder

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Fallas

GALERÍA| Así ha sido el ensayo de la dansà de las Falleras Mayores y sus Cortes

Publicado

en

ensayo dansa 2024
Fotos: JUNTA CENTRAL FALLERA

Las Falleras Mayores de València y sus Cortes de Honor han realizado el tradicional ensayo de la dansà a la Virgen para el fin de semana grande de la festividad de la Virgen de los Desamparados.

 

El ensayo de la dansà de las Falleras Mayores y sus Cortes

Fotos: JUNTA CENTRAL FALLERA

Valencia celebra del 09 al 12 de mayo la fiesta de la Virgen de los Desamparados. Un programa de actos repleto de mascletás, bailes tradicionales y conciertos de música sinfónica en el centro de Valencia. Según los actos previstos por el Ayuntamiento de Valencia, estos serán los horarios y ubicación de los eventos más importantes:

ACTOS VIRGEN DE LOS DESAMPARADOS

JUEVES 09 DE MAYO

  • Permanece ya expuesto el tapiz del Centenario

  • 11:00h. Oración Colegio Guadalaviar (1º y 2º Primaria) en la Basílica.

  • 11:30h. Misa Colegio CEU San Pablo en la Basílica.
  • 19:30h. Acto de Adoración Eucarística a intención de los difuntos de la Familia Giner Boira en la Basílica.

VIERNES 10 DE MAYO

  • 17:00h. Solemnes y Vísperas Pontificales con el Excmo. Cabildo, Clero de la Basílica y Escolanía en la Basílica
  • 18:30h. Misa en la Basílica con las Religiosas Cooperadoras de Betania en el aniversario de su fundación.
  • 20:00h. Dansà infantil en la “Plaça de la Mare de Déu”. La participación en esta Dansà será para bailadores y bailadoras con una edad comprendida entre los 7 y 14 años.
  • 20:30h. Misa en la Basílica a intención de Lo Rat Penat.
  • 23:00h. Dansà mayores en la Plaza de la Virgen. La participación en esta Dansà será para bailadores y bailadoras con una edad mínima de 15  años y siempre en parejas, mixtas o no. En la modalidad de Dansà plana será necesario cuadros completos y en la modalidad de Ball de Comptes por parejas sin necesidad de completar cuadros.
Traslado de la Virgen de los Desamparados. / JCF

SÁBADO 11 DE MAYO

  • 09:30h. Misa en la Basílica en intención del Aniversario del Patronazgo Regional, y en sufragio del Arzobispo Olaechea y Loizaga.
  • 10:30h. Misa cantada por la Escolanía en la Basílica a intención de la Corte de Honor.
  • 13:00h. Misa conmemorativa del aniversario de la Coronación Pontificia, en sufragio de Clemencia Aznar y sus familiares difuntos en la Basílica.
  • Por la tarde, la plaza de la Virgen acogerá una dansà de los grupos de baile de los pueblos interpretada por la Asociación Cultural Escuela de Tabal i Dolçaina Russafa.
  • 20 h. Salve

  • 22 h. Concierto de la Banda Sinfónica Municipal de Valencia en la plaza de la Virgen.

  • A las 23:30 h, mascletá nocturna.
  • Posteriormente, también en la plaza de la Virgen, habrá dansà con la participación de los grupos de baile de la ciudad de Valencia y recital de cant d’estil con la colaboración de la Federación de Folclore de la Comunitat Valenciana.
Traslado de la Virgen de los Desamparados. / JCF

DOMINGO 12 DE MAYO

  • 5 h. Misa de Descoberta

  • 6 h. Misa de peregrinos de Paterna y Sueca

  • 8 h. Missa d’Infants

  • 10.30 h. Traslado de la imagen desde la Basílica a la Catedral

  • 12 h. Misa de Pontifical

  • La plaza del Ayuntamiento acogerá, a las 14 h, una mascletá a cargo de la pirotecnia Vulcano.

  • 17.30 h. Inicio de la Procesión de las Fallas

  • 19 h. Procesión General desde la Catedra

La Virgen de los Desamparados es una advocación muy venerada en la ciudad de Valencia, España.

Su historia está llena de devoción y tradición, y la danza dedicada a ella es una expresión de esta devoción.

La historia de la Virgen de los Desamparados se remonta al siglo XV, cuando según la tradición, una imagen de la Virgen María fue encontrada en un lugar donde se solían abandonar a los enfermos y desamparados. La devoción hacia esta imagen creció rápidamente, y en el siglo XVII se construyó una basílica en su honor en Valencia.

La danza dedicada a la Virgen de los Desamparados es una expresión de alegría y devoción. Se realiza durante las festividades en honor a la Virgen, especialmente durante la celebración de su fiesta principal el segundo domingo de mayo. La danza puede variar en estilo y ejecución, pero generalmente implica movimientos gráciles y acompasados, a menudo acompañados de música tradicional valenciana.

Esta danza es una forma de expresar el amor y la devoción hacia la Virgen de los Desamparados, y forma parte integral de las celebraciones religiosas y culturales en Valencia.

La fiesta principal de la Virgen de los Desamparados se celebra el segundo domingo de mayo. Durante esta festividad, es común que se realicen diferentes actividades religiosas y culturales, incluida la danza en honor a la Virgen.

Puedes seguir toda la actualidad visitando Official Press o en nuestras redes sociales: Facebook, Twitter o Instagram.

Continuar leyendo