Síguenos

Fallas

Discurso íntegro de Inma Guerrero, mantenedora de la Fallera Mayor Infantil de València

Publicado

en

 

València, 26 ene.- La encargada de dirigir unas palabras a la Fallera Mayor Infantil de València, Carla García, ha sido la ex vicepresidenta de Culura de JCF, educadora y actriz, Inma Guerrero, quien ha ensalzado la figura de Carla a través de unas emotivas y sentidas palabras. A continuación os ofrecemos el discurso íntegro:

«Fallera Major Infantil de València, Carla García Pérez; Excel·lentíssim senyor Joan Ribó i Canut, alcalde de València; Il·lustríssim senyor Pere Fuset i Tortosa, President de la Junta Central Fallera; Cort d’Honor de la Fallera Major Infantil de València; Fallera Major de València i Cort d’Honor; digníssimes autoritats; Reina Infantil i Bellea del Foc Infantil de les festes germanes de Castelló i Alacant; Falleres Majors Infantils i Presidents Infantils de les Falles de València; fallers i falleres; amics i amigues, bona vesprada.

Sóc fallera des que tinc memòria. Ma mare, Lola, sempre va ser una fallera sense tratge ni “peineta”, però amb un profund voler cap a esta festa que em va transmetre; per això, entre altres coses, és per a mi un honor estar hui ací amb vosaltres. Un honor i un orgull poder dedicar-vos estes lletres. Moltes gràcies, Pere, per haver pensat que ho podria fer.

Què guapíssima que estàs, Carla! Que sàpigues que m’encisa el color que has triat per al teu vestit. Els colors que triem parlen molt de la nostra personalitat, i el teu és com tu: vibrant i dolç, elegant i alegre, un esclat de vida.

Saps què? El primer que vaig pensar quan et vaig conéixer va ser: Quina xiqueta més bonica! Connectàrem de seguida quan vàrem parlar del teu amor pels balls regionals, de la teua passió per la gimnàstica esportiva i pel MasterChef. Com ho sentiu: a Carla li agrada molt elaborar rebosteria junt a la seua família i mimar i acaronar els seus peluixos; en té vora trenta!

Quan ens coneguérem, em dedicà un d’eixos somriures amplis tan seus, que són capaços d’il·luminar tot el carrer de Ramiro de Maeztu. Perquè eixa és la senya d’identitat de Carla, el seu somriure amb olor de mar, amb regust d’amistat, poble i festa, a bona gent de Camins al Grau, a tendresa i joia, a música i alegria, a l’aire fresc i net, a llibertat sentida i viscuda quan va en la moto amb el seu pare. Així és Carla, una xiqueta feliç. I això es nota.

Recordes quan parlàrem? Et vaig dir que escoltaràs moltes vegades allò de: Viuràs un somni, un any molt especial. Gaudeix del moment. Coneixeràs molta gent i sentiràs, com ningú, el caliu del món faller. Fes pinya amb la teua Cort… Són idees i frases repetides al llarg dels anys, sentiments viscuts per moltes Falleres Majors; però no per això deixen de ser certes. Una Fallera Major, com tu, sempre està envoltada d’amor i de bones vibracions. I no sols de la teua família, d’Alfonso, Vanessa i Laura; sinó també de la teua falla, Ramiro de Maeztu-Lleons, i d’eixe exèrcit de vicepresidents i vicepresidentes, assessors i assessores, xofers, acompanyants i del mateix Pere. Cuida’ls a tots i a totes, perquè, igual que tu, estan deixant el seu temps i la seua ànima pel bé d’esta festa nostra tan meravellosa, i perquè tu i la teua Cort pugueu gaudir d’esta preciosa bogeria. Quan els veges, dóna’ls un bes i un abraç de la meua part. Ho faràs? Gràcies.

I parlant de bones vibracions, no em podia oblidar de la teua Cort d’Honor. Voleu que juguem a un joc? Algú sap el lema de la falla infantil que enguany es plantarà a la plaça de l’Ajuntament? La dels artistes Ceballos i Sanabria? És la dècima que planten en esta plaça. I, com tot el que fa esta parella d’artistes, és preciosa.

Si no ho recordeu, ho diré jo: El lema és “Saps qui sóc?”. Parla de persones rellevants vinculades a la nostra terra i que tots hauríem de conéixer, honrar i respectar.

No vaig a desvetllar ara el seu contingut. Algunes figures vosaltres ja les haveu vist quan anàreu a visitar el taller dels artistes. Vos convide a tots que la visiteu quan estiga plantada i gaudiu d’ella. Promet ser fantàstica.

Així que, aprofitant el lema de la vostra falleta, vaig a proposar al públic un joc. El joc de “Saps qui sóc?” Jo nomenaré algun tret d’alguna xiqueta de la Cort d’Honor i vosaltres m’aneu a dir de qui es tracta. Vos done dos segons i dos opcions -hem de ser ràpids-. Si, al cap d’eixe temps, no ho haveu endevinat, la xiqueta de qui parlem es posarà en peu. Comencem?

Li agrada molt la música i balla molt bé, encara que l’esquí no se li dóna malament. Martina o María?

És molt nervioseta, però una delícia. S’ha llegit tots els llibres de La Diversión de Martina. Amelia o Cristina?

Molt activa i somrient. I, perquè no para i és molt vibrant, l’encisen les mascletaes. Carla Sahuquillo o Begonya?

Quan va a la perruqueria de Carles, la lia. És una showgirl, encara que sempre té temps per a fer manualitats. Sara o Natalia?

És molt happy. El seu estat natural és el somriure. No riu ningú com ella. Blanca o María?

Toca el piano i és molt esportista i lectora. Cristina o Claudia?

És una apassionada del ballet i ho fa molt bé. De major vol ser pediatra. Sara o Claudia?

Li encanta girar-se per a parlar amb Carla. Va a classe de teatre perquè vol ser actriu. Begoña o Carla Sahuquillo?

És campiona d’Espanya de gimnàstica rítmica i serà una gran cuinera. Blanca o Claudia?

Ací tenim una teatrera. La seua falla ha sigut premiada en moltes ocasions en el concurs de Teatre Faller. Carla López o Gabriela?

La més xicoteta però amb el cor més gran. Li encanta la guitarra i vol ser mestra. Cristina o Claudia?

Li agrada pintar, dibuixar, escriure poemes, ballar i passar temps a la falla. Gabriela o Sara?

Enhorabona. Haveu jugat molt bé a la nostra particular versió de “Saps qui sóc?”. I per qué? Perquè sabeu que la Falla és un element indispensable en la nostra Festa. Tant que, sense ella, no hi hauria res. No es poden concebre les Falles sense l’obra d’art que li dóna nom. Per això cal mimar-la, acaronar-la i sentir-la com una cosa pròpia. Segur que la majoria de vosaltres ha vist l’esbós de la vostra falleta infantil; doncs, no estaria malament que participàreu en la plantà, que tinguéreu cura d’ella; perquè en cada falla hi ha engabiada una il·lusió, una idea, un sentiment.

Nostra festa és tan gran que ja no és nostra, encara que sempre ho diem. No, no és nostra, perquè, uns senyors que saben molt de coses importants llegiren uns papers on es contava el que eren les falles i, després d’haver-lo llegit, digueren: “Esta festa és tan especial i tan única, que anem a decretar que passe a ser propietat de tota la Humanitat”. Així tots els habitants del planeta Terra són responsables d’ella i tenen l’obligació de cuidar-la perquè no es faça malbé i puga ser un llegat per a les persones que visquen ací els segles venidors. I, com és un tresor valuós, cal protegir-lo. I cal protegir-lo també perquè va ser una herència que ens deixaren les persones que visqueren ací abans que nosaltres. Això es diu ser “Patrimoni Immaterial de la Humanitat”.

Són moltes les mans que ajuden a fer que les Falles celebren any rere any l’arribada de la primavera.

I, per això, ara vaig a ensenyar-vos una paraula màgica. Una paraula que direm amb les mans. Esteu preparats?

Esta paraula és universal i no es pronuncia, es fa. Una paraula màgica que obri totes les portes i tots els somriures. La paraula és “gràcies” i es pronuncia així.

Ara anem a fer-la rodar, agraint a totes les persones que treballen de valent per a fer cada dia més gran la nostra festa.

Prepareu les mans, que comencem.

● Als artistes fallers, que creen màgia amb les seues mans i fan d’una falla un esclat de llibertat: Gràcies!
● Als músics, que omplin d’alegria els dies de falles: Gràcies!
● Als indumentaristes i perruquers, que preserven el llegat de la roba i del pentinat que ens identifica: Gràcies!
● Als pirotècnics i a les pirotècniques, que expressen amb llum i soroll el que sentim: Gràcies!
● Als cossos de seguretat i als bombers, perquè cuiden de nosaltres en els dies bojos de març: Gràcies!
● A tots els que dignifiquen el teatre fet per fallers i preserven la nostra llengua: Gràcies!
● A tots els que, alguna vegada, s’han deixat l’ànima en un ball regional valencià: Gràcies!
● A tots els que, des d’una falla, treballen per la solidaritat i la justícia social: Gràcies!
● A tots els fallers i les falleres que, amb el seu treball desinteressat i el seu esforç, fan possible esta gran festa: Gràcies!
● Als mitjans de comunicació i a totes les persones que organitzen, coordinen i posen la seua passió perquè tot estiga com cal i que puguem gaudir de les falles: Gràcies!
● A les vostres famílies per fer créixer en vosaltres la llavor fallera. Gràcies!
● I, per últim, gràcies a tu, Carla, i a la teua Cort d’Honor, perquè esteu desenvolupant de meravella el vostre càrrec d’ambaixadores d’esta festa que ens apassiona. Gràcies!

Moltes vegades, he parlat amb algunes Falleres Majors d’un poema que m’agrada molt. El poeta és Konstantin Kavafis, i parla d’un rei que comença un viatge molt perillós cap a la terra d’Ítaca. Vosaltres, Carla, començàreu el vostre viatge particular una nit de setembre, a la Fonteta, i, ara, esteu navegant cap al vostre destí. Però, com diu Kavafis, el més important no és arribar-hi, sinó gaudir del viatge, dels ports on atracareu, de les persones que coneixereu, dels llocs que visitareu. No tingueu por, perquè este es un viatge màgic. I, quan, per fi, arribeu a la vostra Ítaca particular, on les flames facen cendra el vostre somni, estareu plenes de sensacions, de sentiments i d’emocions que no vos podrà llevar ningú. No oblideu mai que ser feliç és una decisió. Que esteu on haveu d’estar. Que no hi ha cosa més important que el present. On som i estem. I no oblideu tampoc que el més important no és arribar a port, a la setmana fallera, sinó enriquir-se de tot el que ens aporta el camí de la vida, el vostre camí com a representants de tots els xiquets i xiquetes fallers.

La felicitat no residix tant en tindre moltes coses, sinó en donar. Compartir ens fa més feliços. La gent que no ens coneix no s’explica que les falles puguen durar dotze mesos. Però vosaltres sabeu molt bé que una falla és altruisme pur. És desfer-se del “jo”, per a treballar pel “nosaltres”. És estar tot l’any planificant per a sentir la satisfacció del resultat d’un bon treball en equip. Una falla és la família que elegim.

I la nostra família fallera està plena de bona gent. Si tanqueu els ulls, segur que vos ve al cap la imatge d’algú. Jo, ara mateix, estic pensant en una dona de la meua falla, Borrull-Túria. I, per això, vull que donem les gràcies a les dones falleres que són un poc més que una “peineta”, que tenen un paper actiu i de gestió en les falles. Que ens demostren que una fallera pot ser més que una figura decorativa i que pot ser subjecte actiu, amb veu i vot. Les dones tenim molt a fer i a dir. El camí és llarg, però cal recórrer-lo sense por. Les Falles són festes on homes i dones han de treballar junts, creixent en respecte, igualtat i dignitat. Tots, homes i dones, som el motor de la festa, el que la fa rodar i créixer, el que la fa tindre el respecte i la consideració de ser propietat de tota la Humanitat.

Per a acabar, vaig a ensenyar-vos una altra paraula màgica molt poderosa. Haureu d’utilitzar-la amb molta cura, perquè, quan la pronuncieu, esclatarà la primavera, omplint de vida, soroll, olor i joia tot el que es pose al seu abast. Voleu que vos la mostre? Anem allà.

Ja sabeu quina paraula és? Exacte! FALLA!

Vos la regale. Guardeu-la i utilitzeu-la sempre que vos entre la tristesa. Esta paraula fa olor de família, de vesprades al Casal, d’abraçades i de coets.

Carla, carinyet, et desitge tota la felicitat del món. Gaudiu, xiques. Viviu cada instant com si fóra únic, perquè ho és. Que res no puga entelar esta joia que sentiu hui. Vosaltres esteu per damunt de tot açò. Les Falles estan per damunt de tot açò. Perquè el més important de la Festa són les persones, els fallers i les falleres. Perquè la vertadera essència es troba dins de cada Casal, en cada junta, en cada vegada que ens reunim per a decorar la carpa, per a fer una paella, en cada xocolate amb bunyols que mengem amb companyia i en cada llàgrima que vessem quan la falla es crema.

Hui és el vostre dia, el vostre any feliç. Balleu al son de la festa, amb els braços oberts i l’ànima plena.

Carla, que res ni ningú no et lleve eixe somriure tan bonic que hui resplendix als teus ulls i a la teua cara.

Moltes gràcies per escoltar esta vella fallera.

Bona nit.»

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

Imágenes: Antonio Cortés

Advertisement
1 Comentario

1 Comentario

  1. Aurora Orti

    27 enero, 2020 en 6:41 am

    Inma Guerrero convirtió Lo que estaba siendo una glamourosa exaltación del FMIV en un patio de recreo. Triste espectáculo que desmereció notablemente el acto. Una malísima elección.

Tienes que estar registrado para comentar Acceder

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Fallas

¿Quieres mejorar el proceso de elección a Fallera Mayor de Valencia? Así puedes hacerlo

Publicado

en

requisitos para ser Fallera Mayor de València

Esta semana las comisiones han recibido un email para informar a los falleros de Valencia que se ha abierto el plazo para presentar ideas para mejorar el proceso de la elección de las Falleras Mayores de Valencia y sus cortes de honor.

El escrito anunciaba lo siguiente:

Se informa que con el fin de recabar propuestas de cara a la redacción y aprobación de las normas de elección de las Falleras Mayores 2025 se abre un proceso participativo para que cualquier fallera o fallero pueda aportar sus sugerencias al respecto.

Las propuestas deberán ir dirigidas a la secretaria de la Junta Central Fallera y deberán ser remitidas por email a la siguiente dirección secretaria@fallas.com, el periodo para recibirlas comenzará hoy 25 de abril y finalizará el 5 de mayo, pasado ese plazo se estudiarán todas ellas y la Junta Directiva elaborará un documento común que deberá ser ratificado por el Pleno de la Junta Central Fallera y la Asamblea de Presidentes y Presidentas.

Los requisitos para ser Fallera Mayor de Valencia 2024 fueron aprobados por la Asamblea de presidentas y presidentes y presenta diversas novedades:

Requisitos para ser Fallera Mayor de València

Todas las comisiones que forman parte del censo oficial fallero de la Junta Central Fallera, podrán presentar una candidata infantil y una  candidata mayor, censada en la comisión, para aspirar a ser  Falleras  Mayores  de València 2024.

Las candidatas infantiles aspirantes a Fallera Mayor Infantil de València, deberán ser menores de 14 años al final del plazo de inscripción.

Las candidatas aspirantes a Fallera Mayor de València, deberán haber cumplido los 15 años antes de que finalice el plazo de inscripción.

Deberán estar dadas de alta como mínimo, dos ejercicios en el censo de la comisión que las presenta, con anterioridad a la fecha de solicitud.

Las comisiones deberán velar por el cumplimiento de esta condición, que será comprobada por la Junta Central Fallera.

Quiénes no podrán presentarse a Fallera Mayor

No podrá presentarse ninguna aspirante que esté sujeta a sanción o expediente disciplinario de posible sanción sin resolver por la Delegación de Incidencias de la Junta Central Fallera o instancia superior.

Las aspirantes solo podrán presentarse a la preselección del ejercicio en curso en representación de la comisión en que estén censadas y por el sector de pertenencia de esta.

Si una fallera ha pertenecido a las Cortes de Honor de las Falleras Mayores de València, no podrá presentarse a elección a la misma corte por segunda vez.

Obligaciones de las elegidas

Las aspirantes asumen que, en caso de salir elegidas, están  obligadas  a cumplir con las asistencias, comportamiento y responsabilidad de su cargo durante todo el ejercicio, que será indicado por los responsables de JCF, anteponiendo los requerimientos de Junta y el Ayuntamiento de València a los particulares y los de sus respectivas comisiones, sectores o agrupaciones.

La participación en este proceso supone la aceptación libre y voluntaria por parte de todas las candidatas de optar a ejercer el cargo de Fallera Mayor de València o Fallera Mayor Infantil de València 2024, implicando la renuncia a la misma opción el abandono voluntario del proceso.

Primera fase – Preselecciones por sectores

La primera fase de elección se organizará por sectores falleros, y serán  las personas  vocales  electas  de  estos  sectores  los  que,  en  nombre  de  Junta Central Fallera, se encarguen de la organización de esta fase.

Junta Central Fallera establecerá anualmente las fechas en las cuales podrán organizarse las preselecciones y ofrecerá un espacio dentro de la programación de la Gran Feria de Julio para su realización.

Sin embargo, cada sector tendrá libertad para elegir otro lugar donde realizarla. En todo caso, los sectores podrán decidir la manera en que organizan internamente el acto.

El número de candidatas elegidas para pasar a la segunda fase del proceso dependerá del número de comisiones que compongan cada uno de los sectores:

Los sectores formados hasta 12 comisiones elegirán 2 candidatas.

Los sectores formados por 13 o más comisiones elegirán 3 candidatas.

Cada sector podrá elegir  libremente  su  jurado,  los  componentes  del  cual tendrán que estar  libres  de  cualquier  sanción  por  Junta  Central  Fallera;  por esta razón, se recomienda la consulta con anterioridad a la Delegación de Incidencias.

Jurados de Junta Central Fallera en los sectores

Para aquellos sectores que no desean elegir un jurado  propio, Junta Central Fallera podrá designar  un  jurado,  a  criterio  de  la  secretaría  general,  que pondrá a disposición del  sector.

Aquellos  sectores  que  lo  desean  podrán solicitar que el jurado acuda previamente, en un mínimo de dos  jornadas diferentes y durante al menos una suma de 5 horas con el objetivo de reunirse personalmente con las candidatas. En todo caso, los miembros del jurado tendrán que tener libertad de actuación.

Los jurados estarán asistidos por un  representante  de  la  Delegación  de Secretaría  de  Junta  Central  Fallera,  quien  aportará  el  listado de   las candidatas, hojas de escrutinio y modelo de  acta  que  tendrá  que  rellenar  y firmar el jurado.

Durante la redacción del acta y su firma solo podrán estar presentes los miembros del jurado, el representante de  la  Delegación  de Secretaría de Junta Central Fallera y los dos interventores nombrados por las comisiones.

Junta Central Fallera se encargará de suministrar las flores para las candidatas de cada sector.

Todas las candidatas elegidas de entre todos los sectores pasarán a la siguiente fase de elección, denominada como segunda fase.

Segunda fase de la elección de Falleras Mayores

La segunda fase la organizará Junta Central Fallera, con supervisión de  la secretaría general, en coordinación con las diferentes delegaciones implicadas.

Esta segunda fase se iniciará con un mínimo de quince días antes del acto de elección.

Al finalizar esta fase se habrán elegido trece candidatas a Fallera Mayor Infantil de València y trece candidatas a Fallera Mayor de València.

Jurados de Cortes y Falleras Mayores de València

El jurado, que será el mismo en la segunda  y  en  la  tercera  fase  del  proceso estará compuesto por siete miembros para Fallera Mayor Infantil de València y siete miembros para Fallera Mayor de València. Todas ellas y ellos mayores de edad.

Será elegido en base a la siguiente proporción:

3 miembros serán designados por la presidencia de Junta Central:

  • Una será elegida de entre las que ya han sido Falleras Mayores de València y/o componentes de  las  Cortes  de  Honor  (para  la  elección  de  la Fallera mayor las que hayan sido Falleras mayores y  cortes de  honor  mayor y para las infantiles Fallera Mayor infantil y cortes de honor infantiles).
  • Las otras dos personas miembros de este grupo serán personas de perfiles relacionados con la psicología, el protocolo,  la  comunicación  y  por  extensión  con  las funciones propias de las Falleras Mayores. En el caso del  jurados  infantiles tendrán que tener perfiles especialmente orientados con el trato  con  niñas  y niños. En todos  los  casos  tendrán  que  ser  falleras  o  falleros  censados  en alguna comisión perteneciente a Junta Central Fallera.

4 miembros serán designados por la asamblea de presidentas y presidentes:

  • De entre los presidentes y presidentas de falla y de agrupación
  • Miembros  de Junta Central Fallera
  • Cualquier otro fallero o fallera censado en comisiones de JCF, en posesión del Buñol d’Argent y con el aval de la presidencia de su comisión

De estos cuatro componentes, serán elegidos como mínimo dos presidentes o presidentas de comisiones falleras de JCF.

El resto de perfiles podrán ocupar cada cual como máximo una plaza en función del resultado de la votación.

(Mínimo dos presidentes/as de falla, máximo un presidente/a de agrupación, máximo un componente de Junta Central Fallera, máximo un fallero/fallera avalado por su comisión).

En caso de empate entre dos o más personas, prevalecerá la mayor recompensa y, de producirse nuevamente el empate, el año de obtención de esta.

Quiénes no pueden ser jurados de las Falleras Mayores de València

No podrá ser nombrado  jurado,  aquella  persona  que  lo  haya  sido  para  el mismo proceso en algún momento durante los cinco años inmediatamente anteriores.

Tampoco podrán aspirar a jurados del proceso adulto o del proceso infantil aquellas personas censadas en comisiones con candidatas  en cualquiera  de los dos procesos adulto o infantil.

Todas las persones  aspirantes  tendrán  que adjuntar un currículum personal y fallero en que se detalle especialmente los requisitos marcados por esta  convocatoria  con  el  objetivo  que  pueda  ser tomado en consideración por la asamblea de presidentas y presidentes.

Jurados discretos

Los miembros del jurado tendrán que guardar máxima  discreción  sobre  el proceso y las deliberaciones  durante  el  transcurso  de  todas  las  fases  y  velar por el trato justo, equitativo y con  la  máxima  dignidad  hacia  todas  las candidatas.

Un interventor para velar por el buen funcionamiento del proceso

Así mismo, de forma similar a lo que ocurre en la primera fase del proceso de elección, los dos jurados de las fases 2 y 3 contarán con la presencia de una persona interventora designada por JCF sin voz ni voto en ninguna de las deliberaciones del mismo, con el objetivo de velar por el buen funcionamiento del proceso y como testigo ante cualquier posible reclamación.

Esta figura se limitará a observar el proceso y favorecer la comunicación para la logística de las pruebas acordadas por los miembros del jurado.

Pruebas a las candidatas

Las actividades a realizar con las candidatas para ayudar en la elección serán propuestas por los miembros de los jurados a la secretaría general de Junta Central Fallera y aprobadas por ésta atendiendo criterios de oportunidad y disposición presupuestaria.

Esta fase finalizará en el acto público que anualmente se realizará en el que se nombrarán las a trece candidatas infantiles y trece candidatas adultas que pasarán a la fase final.

El jurado se reunirá previamente al comienzo del acto y, ante la presencia de un notario colegiado, comunicarán a la Secretaría General de JCF el nombre de las trece candidatas adultas y trece infantiles que pasarán a la siguiente fase, así como las suplentes correspondientes.

La Secretaría General mantendrá los nombres en dos sobres diferenciados y cerrados que solo abrirá en el momento de lectura de las elegidas.

La elección de las Falleras Mayores de València

La tercera fase lo organizará Junta Central Fallera  con  supervisión  de  la secretaría general en coordinación con las diferentes delegaciones implicadas.

Se iniciará en la semana inmediatamente posterior a la finalización de la segunda fase y finalizará en el acto de nombramiento de las Falleras Mayores.

Al finalizar esta fase se habrán elegido la Fallera Mayor Infantil de València y la Fallera Mayor de València. Las candidatas no elegidas serán las componentes de las Cortes de Honor respectivas.

El jurado de esta fase será el mismo de la fase anterior.

Las actividades a realizar con las candidatas para ayudar en la elección serán propuestas por los miembros de los jurados a la secretaría general de Junta Central Fallera y aprobadas por ésta atendiendo criterios de oportunidad y disposición presupuestaria.

La Telefonada

Esta fase finalizará en la asamblea general  extraordinaria  de  Junta  Central Fallera en que la Alcaldía de la ciudad  nombrará  las  Falleras  Mayores  de València.

El jurado se reunirá previamente a comienzos de la asamblea y comunicará a la Secretaría General de JCF el nombre de  las  Falleras Mayores de València, así como las suplentes correspondientes.

La Secretaría General mantendrá los nombres en dos sobres diferenciados y cerrados que solo abrirá en el momento de lectura de las elegidas.

Cualquier aspecto no incluido en estas  normas  será  resuelto,  en  su  momento, por los jurados correspondientes o por la junta directiva de Junta Central Fallera.

 

Te puede interesar:

ENCUESTA| ¿Puede una niña de 14 años ser Fallera Mayor Infantil de Valencia?

Puedes seguir toda la actualidad visitando Official Press o en nuestras redes sociales: Facebook, Twitter o Instagram.

Continuar leyendo