Comisiones

Falles17| Coneix els premis del Concurs de Llibrets de Falla de Lo Rat Penat

Com ve fent des de 1903, Lo Rat Penat convoca el tradicional Concurs de Llibrets de Falla fent l’anual crida a les Comissions Falleres i als nostres poetes per a participar en este certamen a on l’humor, l’ingeni i la gràcia, a més de la rima i tècnica dels seus versos són els protagonistes d’esta part fonamental de la llengua i cultura valencianes i de la nostra Festa més universal.

Lo Rat Penat sempre ha estat al costat de les Falles i dels fallers. Ya a finals del sigle XIX era la societat Lo Rat Penat la que premiava a les millors falles. La UNESCO ha declarat a la festa de les Falles com a Patrimoni Immaterial de l’Humanitat, i entre els aspectes a protegir que figuren en l’expedient de la declaració se fa menció expressa a la llabor de Lo Rat Penat en la celebració d’este Concurs de Llibrets que potencia la lliteratura satírica en llengua valenciana.

Des de Lo Rat Penat volem expressar-vos el nostre agraïment per la massiva participació en el Concurs de Llibrets de Falla. Enguany s’ha tornat a conseguir un nou récort de participació en el Concurs de Llibrets, ya que les Comissions Falleres han presentat un total de 313 llibrets per a competir en les diverses seccions del certamen.

El premi extraordinari de Lo Rat Penat ‘Regne de Valéncia’ al millor llibret valorant tot el seu conjunt i la seua total escritura en llengua valenciana, s’ha acordat concedir-lo al llibret de la Falla: L’ALBUFERA DE CATARROJA

Igualment, donada la calitat dels treballs el jurat acorda concedir els següents premis:
PRIMER PREMI: FALLA EL CHARCO DE CATARROJA
SEGON PREMI: FALLA FRANCESC CLIMENT – URUGUAY – M. BELLET
TERCER PREMI: FALLA REGNE DE VALÉNCIA – CÍSCAR
QUART PREMI: FALLA EL RABAL DE CATARROJA

Pel que fa al premi ‘Armando Serra Asensio’ a la millor portada de llibret de falla, acordà concedir el Premi dotat en estandart per a la falla i diploma per a l’autor, a la portada del llibret de Falla: DR. SERRANO – CARLES CERVERA – CLERO del qual és autor: JOSEP LLUÍS AGUILAR

Premi a la portada infantil, dotat d’estandart per a la falla i diploma per a l’autor, a la portada
de la Falla: GAYANO LLUCH – DR. MARCO MERENCIANO del qual és autor: LOLES LÓPEZ GARCÍA.

banner-LLIBRETS-DE-FALLA-horizontal

Tags
Mostrar más

Artículos relacionados

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Close